Crveni krst Negotin isporučio školama opštine Negotin sportsku opremu i rekvizite za fiskulturne sale, koje su im donirali Crveni krst Srbije i Kompanija Coca-Cola. Kao i prvom isporukom, početkom juna, donacija je stigla u dve srednje škole: Negotinsku gimnaziju i Poljoprivrednu školu "Rajko Bosnić" i svih 13 osnovnih škola na teritoriji opštine.

Reč je, inače, o paketu pomoći sredinama koje su prošle godine bile zahvaćene poplavama, a namenjen je sportu i rekreaciji u cilju negovanja zdravih stilova života i lakšeg odvijanja nastave fizičkog vaspitanja.

Drugu po redu donaciju sportskih rekvizita negotinskim školama, Crveni krst Negotin je počeo da isporučuje u ranim jutarnjim satima, a kamioni su se prvo zadržali u Negotinskoj gimnaziji i OŠ "12. septembar". Tokom sparnog julskog dana ekipa vrednih ljudi je posetila, prema utvrđenom rasporedu, Poljoprivrednu školu sa domom učenika "Rajko Bosnić" u Bukovu i škole u Štubiku, Jabukovcu, Urovici, Dušanovcu, Prahovu, Kobišnici i Rajcu, kasnije i OŠ "Vera Radosavljević", "Vuk Karadžić" i OŠ "Branko Radičević".

 

"Sve škole smo odlično opremili sportskim rekvizitima u okviru druge po redu donacije Crvenog krsta Srbije i Kompanije Coca-Cola. Za sada, finansijsku procenu paketa pomoći ne mogu da iznesem, ali verujem da ćemo kod treće isporuke, najavlje za septembar, imati i taj podatak koji ćemo preko medija saopštiiti javnosti. Mnogo je, ipak, važnije, da su ovom opremom zadovoljni svi oni kojima je pomoć isporučena i da će oprema pomoći kvalitetnije odvijanje nastave fizičkog vaspitanja u skoro svim našim školama," rekla je za portal ES, Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.

Činjenica je da će oprema sa rekvizitima omogućiti  bolje i kvalitetnije časove fizičkog u negotinskim školama jer su, da podsetimo, u paketima isporučenim u junu, bile lopte za odbojku, pumpe za lopte , rukometne mreže za golove,  stolovi  za stoni tenis, setovi reketa sa lopticama i  mreže za odbojku. I u drugom krugu su bile  lopte za fudbal i rukomet, vijače, pilates lopte srednje veličine, gimnastički obruči i prepone raznih dimenzija, plastični čunjevi za vežbanje, trenažne merdevine i drugi rekviziti koji će u znatnoj meri doprineti da se učenici kroz fizičko vaspitanje pravilno razvijaju i okrenu zdravim stilovima života.

Početkom septembra meseca školama u opštini Negotin biće uručena još jedna donacija Kompanije Coca-Cola i Crvenog krsta Srbije.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com