Uplata se vrši u matičnoj filijali osiguranja i na taj način se stiču ista prava koja imaju osigurani po osnovu zaposlenja, penzije i slično, a zdravstvena knjižica se u ovom slučaju overava na tri meseca.

Građani Srbije koji nisu na drugi način ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu mogu samostalno da uplate zdravstveno osiguranje, po proceduri utvrđenoj posebnim pravilnikom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Uključivanje u obavezno zdravstveno osiguranje do 31. oktobra koštaće 2 215,12 dinara mesečno.

Ovaj iznos RFZO utvrđuje kvartalno i ova cena osiguranja važi od 1. avgusta. Uplata se vrši u matičnoj filijali osiguranja i na taj način se stiču ista prava koja imaju osigurani po osnovu zaposlenja, penzije i slično, a zdravstvena knjižica se u ovom slučaju overava na tri meseca.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

36 # Svetlana 03-11-2016 16:20
Molim vas da mi kazete da li ja mogu samostalno da uplacujem zdravstveno osiguranje . Na svom imenu imam nesto zemlje i kucu ? Bila sam u radnom odnosu 24 g. do januara , kupovinom firme novi vlasnik je otpustio pola zaposlenih .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com