Vanredna sednica u PU "Pčelica" izazvala je pravo nezadovoljstvo oko 60-tak zaposlenih u ovoj ustanovi. Bila pozvana i policija, a na sednici punoj bure Upravni odbor izglasao je razrešenje direktora PU "Pčelica" Božice Nikolić.

Vanredna sednica koja je bila sazvana u PU "Pčelica" danas u večernjim satima okončana je donošenjem Odluke razrešenja direktora ove ustanove. Vidno uznemireni i nezadovoljni zaposleni ove Ustanove bili su u hodniku i prostorijama PU "Pčelica" ne bi li pružili podršku aktulenom direktoru Božici Nikolić. Njih oko 60-tak čekalo je rezultat ove sednice, a pripadnici policije bili su pozvani da intervenišu, jer kako nam je rečeno dobili su poziv da je reč o štrajkačima i osobama koje žele da izvrše pritisak na Odluku upravnog odbora. Ipak, policija je konstatovala, nakon izjave direktora Božice Nikolić da je reč o zaposlenima u ovoj Ustanovi i da imaju puno pravo da prisustvuju sednici jer je ona javna. Policija je nakon izvršenog uviđaja uvidela da nema problema i napustila ovu ustanovu. 

Božica Nikolić, direktor PU "Pčelica" istakla je nezadovoljstvo i rekla da je nezakonito na ovaj način tražiti razrešenje direktora. 

"Sumnjam u zakonitost i regularnost svega što se dešava. Navodno je moje razrešenje usledilo zbog mog nezakonitog odlaska na godišnji odmor koji mi sleduje. Navodno je to glavni uzrok. Ovo je pokušaj prevare i kao glavni razlog mog razrešenja navode moje odsustvo od 10 dana. Ja sam zatražila godišnji odmor, a Upravni odbor mi je usmenim putem odobrio to, uz napomenu da ću dobiti retroaktivno rešenje kada se budem vratila. Nisam duži period dobila razrešenje, a onda mi je ono dostavljeno. Ne vidim šta je tu nezakonito i zbog čega sam ja krivac. Ako je nešto nezakonito onda je to apsolutna greška Upravnog odbora a ne mene." - za ES portal kaže Božica Nikolić, direktor PU "Pčelica".

Ona ističe da je sve ovo planski urađeno i sa namerom da se ona "skloni" sa funkcije koju već sedam godina obavlja sa uspehom. 

"Sumnjam da ovo ima i političku konotaciju. Već duži period PU "Pčelica" kontroliše prosvetna i radna inspekcija i nikada nam nisu prepisane neke mere. Obavljamo posao pravno i zakonski, a funkcionišemo onim čime raspolažemo i koliko raspolažemo. Pritisak na mene, odnosno na moju smenu traje dosta duga. Pokušavali su da mi nametnu i loše uslove a nakon obilaska inspekcije nikada ništa negativno nam nije pronađeno. Mislim da je ovo izrežirano a to može da se potvrdi i nedavnim razrešenjem prethodnih članova Upravnog odbora PU "Pčelica" i postavljenjem novih." - rekla je Nikolićeva. 

Ona je dodala i to da je svesna da ima podršku većine zaposlenih što potvrđuje i dolazak i zainteresovanost da ovoj sednici prisustvuje ovoliki broj zaposlenih. 

Sa druge strane, Miloš Petković, predsednik Upravnog odbora PU "Pčelica" za ES portal kaže: "Upravni odbor je izglasao razrešenje direktorke ove Ustanove. Upravni odbor glasao je ovako: 5 za razrešenje, 3 protiv i jedan uzdržan. Odluku ćemo poslati ministru prosvete i ukoliko za 15 dana ne bude bilo odgovora sa njegove strane, ova odluka postaje validna. Smatram da je Upravni odbor doneo zakonski odluku, i da je ustanovljeno da je direktor načinio prekršaj koji je na kraju uslovio njegovo razrešenje." 

Na pitanje našeg novinara da li je neko od Članova Upravnog odbora pozvao policiju i koji je razlog njihovog dolaska, Petković je rekao da nije upoznat ko je pozvao organe reda ali i da je sednica protekla bez problema uz malu dozu tenzije. 

Gradimir Spasić, predsednik Sindikata "Nezavisnost" istakao je zabrinutost u kakvom će stanju sada biti ovaj kolektiv a samim tim i ova ustanova. 

"Moj stav i stav članova sindikata je da je nepotrebno stvorena farsa i podignuta tenzija među zaposlenima i od jednog relativno stabilnog kolektiva preti opasnost da se napravi "bure baruta". S obzirom na veliko nezadovoljstvo većine zaposlenih na ovakve postupke Upravnog odbora. Upozoravao sa da odgovornost za dalje događaje leži na članovima Upravnog odbora. Kolektiv ove ustanove je ogromnom većinom na strani direktorke i smatram da nije bilo mesta za ovakvim preuranjenim potezima, naročito zbog toga što jedan član odbora nema nikakvu podršku onih koje predstavlja. Ja sam lično zabrinut za dalji razvoj situacije." - izrazio je bojazan za budućnost ove ustanove Spasić.

Ekipa ES portala ispratila je ovaj događaj do same finalizacije, a primetno je bilo nezadovoljstvo i negodovanje većine zaposlenih koji su sa dozom šoka dočekali ovu odluku. Bilo je i suza pojedinih zaposlenih, koji su isticali da je ovo bila namera pojedinaca i lokalne samouprave i da su u svojoj nameri i uspeli. Treba reći i to da je Upravni odbor ove ustanove sačinjen od: 3 člana iz lokalne samouprave, 3 iz saveta roditelja i 3 iz reda zaposlenih u ovoj ustanovi.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

181 # Maja 11-11-2015 15:34
Božica najgori direktor zabavista.Koristi radno vreme da ide u Beč kod ćerke i sina.Uzima odmor kad hoće zapošljava koga hoće,deca više puta u vrtiću su mogla da se otruju jer radi loše osoblje.Sramota.Radnike koje ne voli ponižava i šikanira.
Komrac za direktora ili neko drugi sposobniji.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
201 # MILOS KOMARAC 10-11-2015 19:24
HVALA SVIMA NA IZDASNIM KOMENTARIMA, I ONIMA KOJI ME HVALE I ONIMA KOJI ME KUDE.
VOLEO BIH DA SVI OVI ANONIMUSI KOJI ME KUDE KONACNO SKUPE HRABROST, I JAVNO SE PREDSTAVE I KAZU MI U LICE STA STVARNO O MENI MISLE! UZVRATICU IM JEDNIM BESPLATNIM CASOM FIZICKOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA, OBECAVAM!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
115 # Bozica Nikolic 13-11-2015 22:38
Evo Milose ja nisam anonimus i imam dovoljno hrabrosti da ti kazem sve sto mislim o tebi. Neznam za fizicko obrazovanje i vaspitanje, ali mislim da tebi nedostaje kucno vaspitanje. A sto se tice obrazovanja, nisam sigurna, ali jedva si procitao sa onog papirica sto ti je dao neko od pametnih, da bi znao zbog cega me razresavas. Takodje si i vrlo plasljiv, kada ti na prosloj sednici nije uspelo da me smenis, od straha da to preneses sefovima zavrsio si u hitnoj, a na ovoj poslednjoj, vi sto vedrite i oblacite, uplasili ste se radnika i pozvali Aciku da pomogne. Verna acika je brzo u pomoc poslala policiju... Kad ono tebi bilo samo vrucina pa ti je covek iy policije pomogao predlogom da otvoris prozor. Inace si ok lik.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
181 # Acika 09-11-2015 20:51
Nemojte ja i Jova da vam upadnemo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
113 # blesa blesic 13-11-2015 22:05
napred jova napred acika iza komarac i po jos koji cmarac..... Kakav ce to biti udarac
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
201 # Jadranka 09-11-2015 20:49
Božica i ostatak kolektiva su leglo neradnika,žderonja i pijanica.Primljnei preko veze kao što će i sad biti.Negotin u rupi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # marina 09-03-2016 19:39
Citat Jadranka:
Božica i ostatak kolektiva su leglo neradnika,žderonja i pijanica.Primljnei preko veze kao što će i sad biti.Negotin u rupi.

A ti,sto si krala pare od radnika vrtica,kada si bila predsednica sindikata
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
211 # Roditelj 09-11-2015 09:01
Konačno da se nešto pokrene i smeni nesposobna dikrektorka koja je toliko srozala ovu ustanovu i napravila javašluk tokom svog mandata da će trebati dosta vremena da se stvari postave na svoje mesto. Zašto neko ne pita roditelje za mišljenje? Naravno da zaposlenima odgovara javašluk i sloboda koju su imali svih ovoh godina. U toj ustanovi vlada opšti haos.
Kako nije sramota te iste zaposlene da im jedna ovakva osoba vodi kolektiv?! Strašno kakvo smo društvo postali...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
222 # majka 09-11-2015 11:17
Takodje sam roditelj, ali se ne slazem sa Vasim misljenjem ni malo! Vrtic nije srozan, u vrticu se primecuju promene na bolje! To sto se Vama ne svidja direktor ustanove ne znaci i da je nesposoban da tu istu ustanovu vodi! Problem je sto roditelji ocekuju neke uslove u vrticu koje nisu u stanju da pruze deci kod kuce....
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
410 # Roditelj 09-11-2015 09:55
Žalosno je što SNS neće postaviti pravog čoveka na to mesto već opet nekog nesposobnog iz svojih redova.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
320 # slobodanka 08-11-2015 20:41
Poštovana koleginice Božice, ukoliko ste sigurni da niste napravili prekršaj tužite . Srdačan pozdrav Slobodanka predsednik Saveza udurženja vaspitača Srbije
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
326 # otac 08-11-2015 00:46
Ja sam odraso u tom vrtiću . Troje moje dece je tu odraslo . Poznajem ljude koje su radili u tom vrtiću pre 35 g . a poznajem i ove koje rade i sad . Slobo prijatelju , ne bih mogao da kažem da tamo rade neradnici . Predsediku Upravnog odbora postavio bi jedno pitanje : Miloše dali ti znaš šta radite ?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
227 # sprega 08-11-2015 00:04
Tako je to kad Pcelicu vodi Milos Komarac,stranku Acika,sport Gugic i Boban Mankovjanovic ,a sve to gleda i podrzava Jova Milovanovic, e zivote i opstino!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
028 # sasa 07-11-2015 23:18
Sramota!Treba sada izbaciti ceo upravni odbor napolje iz ovakve ustanove.Ustanove ovakvog tipa treba biti apoliticke sto znaci da ljude ovakvog kalibra treba izbaciti napolje,nek se guraju na drugom mestu za fotelje a zaposliti postene,vredne ljude koji ce voleti i boriti se za ovakvu ustanovu!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
130 # Neradnik 07-11-2015 13:16
ziveo sns! Udri milicijo! Oni i nisu nas narod, nisu lepili plakate, nisu slavili svetog vukoja, samo su radili svoj posao.Nama ne treba ovakav narod! Uspeli smo da oteramo najveci brij tih sto samo rade svoj posao a nemaju pojma koji broj cipela nosi Dragica, i koja je marka njene najnovije torbe. Oterajmo i ovo malo sto je preostalo! Mi ce mo biti narod....
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
112 # Neradnik 07-11-2015 10:47
Citat sloba:
Ja bih u ovoj ustanovi polovinu otpustio. To su neradnici.

Citat sloba:
Ja bih u ovoj ustanovi polovinu otpustio. To su neradnici.

Neradnik///
ziveo sns Udri milicijo oni i nisu nas narod, nisu lepili plakate, nisu slvili svetog vukoja, samo su radili svoj posaoCitat Gaja:
Tako je,UDRI MiLicijo MOJA
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
271 # sloba 07-11-2015 05:57
Ja bih u ovoj ustanovi polovinu otpustio. To su neradnici.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
141 # GOSPODIN 07-11-2015 23:14
Citat sloba:
Ja bih u ovoj ustanovi polovinu otpustio. To su neradnici.

Ja bih iz ove ustanove sve otpustio i zaposlio 80 članova SNS koji su nezaposleni , a Miloša Petkovića bih odmah postavio za didirektora .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
203 # Gaja 06-11-2015 23:04
Tako je,UDRI MiLicijo MOJA
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
132 # SNS 07-11-2015 10:39
SNS- Sve diplomac do diplomca! Verovatno ne vole vrtic zato sto su i u njemu ponavljali zbog svog izuzetnog znanja- IQ= broju cipela..Ziveo SNS!!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
181 # Natasa 07-11-2015 20:23
IQ nije cena kafe u kaficu, vec slozena formula koju moze da odredi strucno lice, a ne sarlatan poput tebe koja misli da je pametna ako u recenici koristi skracenicu za koeficjent inteligencije.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
018 # Neradnik 08-11-2015 22:57
O Nato, rešila si zagonetku IQ sad i drugi stručnjaci mogu da komentarišu. Sve do tvoje intervencije nisu znali dal ih hvale ili kude. Zbunila ih parola na kraju
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
017 # Neradnik 08-11-2015 21:55
O nato pa ti konačno reši šifru IQ sad slobodno mogu i ostali da komentarišu, dosad nisu znali dal je to uvreda ili pohvala. Zbunilo ih ono živeo sns
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
120 # buntovnik 09-11-2015 10:59
Da li ti Natasa pijes kafu u kaficu? Ako pijes trebalo bi da znas da je cena te iste kafe veca od IQ-a mnogih u SNS-u..Zato je i uporedjeno sa brojem cipela.. Ali na zalost, danas mnogi konobari u kaficu imaju veci IQ pd Cene kafe koju prodaju i imaju diplome koje nisu kupljene, ali nemaju posla da to i pokazu zato sto im mesta zauzimaju ljudi koji misle da je dovoljno da budes clan SNS-a! I na zalost injeste dovoljno!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com