Problem koji ne jenjava u Negotinu! Čopori pasa lutalica ponovo slobodno šetaju gradskim ulicama a deca na putu do škole svakodnevno strahuju. 

Foto: M. Simić

"Ovo je strašno! Ima ih i ujutru i u večernjim časovima! Strah me je da dete odvedem u školu. Jutros ih je bilo dvanaest u jednom čoporu. Potrebna je što pre reakcija nadležnih jer ovako više ne ide!" - rekla je zabrinuta majka učenika koji pohađa OŠ "Vuk Karadžić" u Negotinu, u čijoj se blizini već nekoliko dana šeta poprilično veliki čopor pasa lutalica.

U potrazi za odgovorom ko je nadležan za ovaj problem, ekipa ES portala saznaje da je odgovornost na Opštini Negotin i JKP "Badnjevo" iz Negotina. Međutim, saznajemo da je pokrenuta akcija za zbrinjavanje pasa lutalica i da se početkom naredne godine očekuje izgradnja prihvatilišta za pse lutalice na teritoriji opštine Negotin. Iako je pod ingerencijom JKP "Badnjeva" ovaj problem, ovo javno preduzeće još uvek nema uslova za obavljanje ove delatnosti jer je za njihovo funkcionisanje u ovoj sveri zoohigijene potrebno i prihvatilište za pse, a na našu žalost Negotin se još uvek ne može pohvaliti podatkom da na svojoj teritoriji poseduje ovu jako potrebnu lokaciju za zbrinjavanje lutalica. 

Ipak, kako saznaje ES portal, akcija je pokrenuta i pronalazi se trajno rešenje za rešavanje ovog velikog problema za Negotin i Negotince. Zvaničan podatak je da je potpisan Ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica i humanog hvatanja između Opštine Negotin i firme Avenija MB iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje. Pomenuta firma bavi se evidencijom, humanim hvatanjem pasa, prevozom, vakcinacijom, čišćenjem od parazita, sterilizacijom, obeležavanjem mikro-čipom i izradi dokumenata vezanih za evidenciju životinja. Ono što je propisano Zakonom o zaštiti životinja jeste da je ova firma dužna da nakon intervencije vrati psa lutalicu na mesto odakle ga je i prvovitno locirala i odvela. Dakle, prihvatilište pasa lutalica idalje ostaje problem naše opštine i traži se trajno rešenje koje će ovaj problem napokon rešiti. Kako nezvanično saznajemo lokacija za buduće prihvatilište je pronađena, a njegova izgradnja će započeti verovatno početkom naredne godine na insistiranje predsednika Opštine Negotin, Jovana Milovanovića koji je svestan da je problem sa psima lutalicama sve veći u našem gradu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

42 # Danka 14-11-2015 17:38
Zalosno je za zivotinje koje su prepustene ulici i one imaju dusu i traze paznju .Ako neko ne zeli to kuce ne bi trebalo da ga jednostavno baci ,kada bi bile kazne za takva dela sigurno bi bilo i mnogo manje psa lutalica .Moja unuka je danas prihvatila jos jedno baceno stene koje je nasla kod doma zdravlja a koje je cetvrto po redu ,bilo bi dobro kada bi se nasle jos neke porodice da prihvataju te jadne zivotinje ili da napokon grad ucini nesto za njih i izgrade to prihvatiliste
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
95 # Dragan 13-11-2015 14:39
Zato opstina saradjuje sa zloglasnom Avenijom MB iz Vrnjacke Banje. Koliko novca grad da godisnje pomenutoj Aveniji? Autor teksta nije nigde naveo da li su lutalice do sada povredile nekog u gradu, ili pokusale da povrede.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
113 # Jasna 13-11-2015 15:03
Ne vidim sta ima da se naglasava da li je neko nastradao.Zar je malo nastradalih ,koliko je samo do sada bilo napada i ujeda?A kada ih vidim ovako u coporu izgubim volju i da izadjem na ulicu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
66 # Kuku Lele 13-11-2015 13:58
Umocite sundjere u mast i dajte im.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Rada 15-09-2016 20:09
A naprimer da im smanjujemo populaciju i uvedemo odgovorno vlasništvo umesto "umočenog sunđera" Šta mislite dali treba da živimo kao normalni i humani ljudi, ili da "umačemo sunđer"silujemo decu, tučemo žene , krademo novac građana , neplaćamo porez državi, opravdavamo organizovani kriminal........... ILI UMAČEMO SUNĐER " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com