Problemima u ZC Negotin nikad kraja. Novi u nizu tiče se prijave za mobing i samovolju v.d. direktorki prim. mr sci. med. Biljani Paraskijević od strane dr Jasmine Rajković, načelnice Službe laboratorijske dijagnostike u ostavci. 

 

Nakon donete naredbe v.d. direktora ZC Negotin, Biljane Paraskijević, (18.9.2015.), da dr Jasmina Rajković kao specijalista  kliničke biohemije i načelnik Službe laboratorijske dijagnostike, ne sme da piše upute, dodaje analize na uputu u smislu brže dijagnostike i postavljanja dijagnoze pacijentu, Rajkovićeva i Paraskijevićeva ulaze u konfliktnu situaciju, koja se završava prinuđenom datom ostavkom dr Jasmine Rajković, dana 07.12.2015. godine. 

Naredba

 

Po svemu sudeći epilog tek predstoji, jer se jedna strana, odnosno dr Jasmina Rajković odlučila na korak dalje i napisala prijavu v.d. direktoru ZC Negotin, Biljani Paraskijević koju će poslati na adresu SLD-SEKCIJA ZA KLINIČKU BIOHEMIJU, odnosno direktorki Sekcije prof. dr Nataši Petronijević. Rajkovićeva se obratila i drugim nadležnim institucijama, među kojima su i Ministarstvo zdravlja RS, zdravstvena inspektorka, Ministarstvo rada RS, Odbor za ljudska prava Negotin, republička Inspekcija rada za Borski okrug, Načelnik Borskog Okruga, Komora Biohemičara Srbije, SLD-u Sekcija za kliničku biohemiju i direktorka Kancelarije za ljudska prava Srbije u Beogradu. 

Za ES portal, dr Jasmina Rajković je izjavila da je bila primorana na ovakvu reakciju i da će v.d. direktorku ZC Negotin, dr Biljanu Paraskijević, prijaviti za  mobing i samovolju. 

„Posle kraće rasprave, usmeno sam joj dala ostavku na mesto načelnika Službe za laboratorijske dijagnostike, a do kraja radnog vremena i pismeno 07.12.2015. godine. Od 08.12.2015. godine otvorila sam bolovanje. Smatram da sam ugrožena i da su ugrožena i moja ljudska prava, jer v.d. direktorka vrši mobing i zastrašivanje,“ rekla je Rajkovićeva za ES portal.

Rajkovićeva ukazuje i na političku konotaciju u njihovom konfliktu i kaže : „ V.d. direktorka ZC Negotin i član SNS-a, Biljana Paraskijević, maltretira i vrši psihički mobing nada mnom, odnosno načelnicom Službe laboratorijske dijagnostike u ostavci i predsednicom Opštinskog odbora SDPS-a Rasima Ljajića, njihovog prvog koalicionog partnera, koji se nalazi na bolovanju.“   

S obzirom da ZC Negotin trenutno nema specijalistu kliničke biohemije prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti ni jedna zdravstvena ustanova ne može da radi bez laboratorije, a laboratorija bez biohemičara( spec. kliničke biohemije ili dipl. farmaceuta medicinske biohemije). Postavlja se pitanje validnosti analiza bez stručnog potpisa i da li je rad laboratorije u ZC Negotin trenutno zakonski podoban? 

 

Jedno je sigurno, ZC Negotin radi bez lekara specijaliste kliničke biohemije, što automatski znači da analize nisu validne bez potpisa pomoćnog  drugog lekara ili biohemičara, a njih u ovoj ustanovi nema. Tri doktorke su na specijalizaciji, ali nijedna od njih nema licencu Komore biohemičara, dok ne završe istu. 

Laboratorija u ZC Negotin radi od 08.12.2015. bez jedinog lekara, nalazi izlaze nepotpisani, a ko snosi odgovornost za njih ako znamo da je svaki papir ujedno i sudski dokument? 

Ostavka Jasmine Rajković

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Bivsi radnik ZC 24-12-2015 08:36
Moj komentar niste objavili a bio je potpuno istinit i nikog nije vredjao.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
23 # neko ko je otišao 16-12-2015 08:57
Izvinjavam se, pogrešio sam što se imena vlasnice laboratorije tiče. Hvala za ispravke. Izvinjavam se i dr Paraskijević.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
06 # Rubiroza 16-12-2015 02:20
Dok je god takav politicko-zdravstveni vodja 16 patrija na celu zdravstva, takvo ce i zdravstvo u Negotinu da bude !!!! DOSTA VISE AMAN !!!!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # Rubiroza 16-12-2015 02:14
Majmunska posla !!! To je tako kada se i u zdravstu umesa politika , na zalost !!! Ne zelim da ulazim u raspravu ko je kriv a ko u pravu ali ovo je pokazatelj kakva je u stvari "drzava " Srbija !!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # Mile 15-12-2015 22:32
@ neko ko je otišao u pravu si i mom bratu isto, dr. Ninoslav ga je 2-3x slao na proveru. Nije mogao čovek da veruje u dobijene rezultate, ali si pobrkao imena. Načelnica laboratorije je dr Jasmina Rajković i ona drži privatnu laboratoriju pored nekadašnjeg Simpa, a ne Paraskijevićeva. Nalaze iz naše laboratorije nigde sastrane (Zaječar, Bor, Niš, Bewograd...) ne priznaju i to je realnost i tuga. Samo nas džabe maltretiraju da piškimo u šlašicu i da nam vade krv...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
14 # neko ko je otišao 15-12-2015 13:01
Bio sam jednom u jednoj o negotinskih laboratorija, iz radoznalosti, gde je dr Paraskijević suvlasnik (bila u to vreme, za sada ne znam). Nakon vađenja krvi, pitam kada će rezultati, platim i priupitam gde rade analize. Da se razumemo, dvadeset godina sam u medicinskoj laboratoriji i znam kako i čime se rade analize (one najjednostavnije, ali i one kompleksne koje su mi ponuđene u dotičnoj laboratoriji). Ljudi, lažu vas i potkradaju na svakom parametru! Moji parametri, analiza rađena u mojoj laboratoriji dan pre toga, na certificiranim i kalibrisanim uređajma, je pokazala da nemam patoloških nalaza - nalazi iz negotinske laboratorije su pokazali da sam maletene na samrti i da moram da radim još nekoliko analiza. Kada sam ih suočio sam mojim rezulatima i priupitao kako vrše kalibraciju instruemnata, da li uopšte vrše, da li mogu da vidim podatke o kalibraciji - izbacili su me napolje uz prigodne psovke i "pozdrave". Prijava koja je usledila nije ni procesuirana!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
03 # ja 15-12-2015 16:33
Valjdsa je suvlasnik bila Jasmina Rajkovic
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
21 # mobingovana 15-12-2015 09:21
meni ovo lici na SPS.ske rabote! Dok su oni gazili po zivim ljudima,i njihovi direktori maltretirali radnike,ja sam jedan slucaj gde sam bila mobingovana,i na krajun izgubila slucaj,nista nikom!Sad kad novi direktor,postupa onako kako nekima ne odgovara,odma paljba po SNS.u!SPS TREBA ZABRANITI,A g.din Jova neka se zapita sto je sa njima pravio koaliciju!Meni je jedina nada da ce taj korov od SPS.kadrova,pa cak i u negotinskom sudstvu jedino da unisti BIOLOGIJA! Nema nama spasa,ma ko da dodje na vlast,jer sps.vaca ima svuda,usli su u sve pore!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
510 # Pravda 15-12-2015 00:40
Bez obzira na sve (obe su u politici i prepucavaju se za fotelju), ali ovde trpe građani Negotina i okoline. Ako dotična zna da ostavlja bolnicu bez specijaliste kliničke biohemije i da prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti ni jedna zdravstvena ustanova ne može da radi bez laboratorije, a laboratorija bez biohemičara ona znači time ucenjuje ceo Negotin. Dajte joj brate otkaz po hitnom postupku iovako drži privatnu laboratoriju i zato i zeza Negotince što je ujedno i sukob interesa to niko ne pominje u tekstu! Raspište konkurs i zaposlite nekog mladog neiskvarenog.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
18 # Celavi 15-12-2015 00:08
E e e e,pa potpisace ih Jova Milovanovic breee
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
114 # xXx 14-12-2015 22:53
Dokle bre vise politika u svim delovima zivota. sramota bre. Zc Negotin je ruglo koje treba zatvoriti
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com