Započeta obnova doma zdravlja i bolnice u Negotinu u okviru akcije rekonstrukcije zdravstvenih ustanova u Srbiji koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

ES portal je već pisao o tome da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, bez raspisivanja javnog tendera, raspisao postupak za obnovu 164 zdravstvene ustanove, među kojima se našao i DZ Negotin.

Njegovo obrazloženje da su sredstva namenjena za obnovu zdravstvenih  ustanova  iz budžetske rezerve i da su morala da se iskoriste do 31. decembra, kao i da je ministarstvo dobilo pozitivno mišljenje Uprave za javne nabavke da može da ide u pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, nije naišlo na razumevanje, već je samo još više navelo na sumnju da se, kao i mnogo puta do sada, u stvari radi o zloupotrebi. Kako su radovi na obnovi bolnice i DZ Negotin otpočeti, na površinu  su isplivale i druge nelogičnosti koje potvrđuju ovu sumnju.

Naime, činjenica da je resorno ministarstvo odabralo preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice da izvodi radove za područje Borskog okruga, nameće pitanje zašto baš tu firmu. Zašto renoviranje Doma zdravlja i bolnice u Negotinu nije povereno nekoj lokalnoj firmi čime bi se ujedno zaposlili ljudi iz Negotina, a suma od 6 650 000 dinara, koliko je namenjeno za ove radove,  napunila kase i džepove građana Negotinske Krajine? 

Da li odgovor leži u tome da je „Tončev gradnja“ za krečenje, sanaciju mokrih čvorova i zamenu dotrajalih podnih i zidnih pločica ponudila niže cene nego firme iz Negotina i bliže okoline, nije moguće utvrditi, jer javnog tendera nije bilo, pa samim tim javnosti nije poznata ponuđena cena. 

Budući da narod živi u neznanju, ne može mu se zameriti skepticizam i sumnja da je  ipak reč o malverzacijama, zanemarivanju interesa građana i deljenju novca po partijskoj liniji.  

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # lopovi 02-01-2016 13:57
SPS i SNS = Crveno crna koalicija
Lopovi u zatvor!!!
Ni prethodni nisu bili bog zna sta, ali ovo je JAD I CEMER
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
03 # ead doo negotin 29-12-2015 11:07
tako je...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # mosa pucko 28-12-2015 18:50
Opet Toncev???
to bre bese onaj sto pravi onaj SKADAR NA BOJANI od nase pijace
SPS-SNS
Kolo srece se okrece
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
07 # Dokle vise ? 28-12-2015 18:04
Nadam se, da cete sledeci put kada "gospoda" iz Beograda poseti Negotin i obecaju nova radna mesta, dobro razmisliti o tome da li cete im dozvoliti da vas opet lazu i da vam pricaju bajke koliko im je stalo do opstine Negotin. Sve dok se ne uvede red i dok ne bude bilo istih uslova za sve, mi ne mozemo krenuti napred. Nazalost, umesto da stanemo ovome na put, mi cemo reci hvala za malo farbe i par plocica. Nazalost...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com