Skupština opštine Negotin raspisala je oglas za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin u K. O. Negotin, javnim nadmetanjem.

Predmet otuđenja je građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Negotin u K.O. Negotin, Potes: “Miloševski put” i to sledeće katastarske parcele: katastarska parcela, broj: 9813, površine 492m2, ulica “Alekse Šantića“, br. 19, upisana u list nepokretnosti, broj: 10833, K. O. Negotin; katastarska parcela, broj: 12547/15, površine 320m2, ulica „Vojislava Velimirvića“ , b.b., upisana u list nepokretnosti, broj: 10833, K. O. Negotin i katastarska parcela, broj: 12970/1, površine 55m2, ulica “General Isajeva“, br. 1, upisana u list nepokretnosti, broj: 10833, K. O. Negotin.

Mogućnosti i ograničenja izgradnje na građevinskom zemljištu definisani su Informacijom o lokaciji Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave opštine Negotin, navodi se u Službenom listu broj 3/2016. Osnovni urbanistički uslovi:

Vrsta objekta Namena objekta Porodično stanovanje
Minimalna veličina parcele (m2) Minimalna širina parcele (m2)
Slobodnostojeći objekti

- porodični stambeni objekat

- porodični stambeni objekat sa maksimalno 4 stana

300

450

12

15

- porodični stambeno-poslovni objekat

- poslovni objekat

450 15

- proizvodni objekat

- porodični objekat sa proizvodnom delatnošću

500 15
Dvojni objekti

- porodični stambeni objekat

- porodični stambeno-poslovni objekat

400 (2 x 200)

500 (2 x 250)

16 (2 x 8)

18 (2 x 9)

Objekti u neprekinutom nizu

- porodični stambeni objekat

- porodični stambeno-poslovni objekat

200

300

8,0

10,0

Objekti u prekinutom nizu

- porodični stambeni objekat

- porodični stambeno-poslovni objekat

300 10,0

 

Urbanistički pokazatelji Porodično stanovanje
Gustina naseljenosti 50/150 st/ha
Indeks zauzetosti parcele

Stanovanje: maksimalno 40%

Poslovanje - samostalno ili sa stanovanjem: maksimalno 45%

% zelenih površina na parceli minimalno 20

Maksimalna dozvoljena spratnost objekata u zoni je prizemlje, sprat i potkrovlje, a za stambeno-poslovne i poslovne objekte prizemlje i dva sprata. Ukoliko ne postoje smetnje geotehničke i hidrotehničke prirode, dozvoljena je izgradnja podrumske ili suterenske etaže. Visina objekta za porodične stambene i stambeno poslovne objekte može biti maksimalno 12,0 m.

Predmetno zemljište se otuđuje kao komunalno uređeno, a početna cena otuđenja građevinskog zemljišta za navedene katastarske parcele iznosi 17,11 evra po 1m2 zemljišta.

Depozit za učešće na javnom nadmetanju je izražen u evrima, iznosi 10% od početne cene zemljišta, a uplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu evra Narodne banke Srbije na dan uplate. Uplata se može izvršiti na depozitni račun ili na blagajni Opštinske uprave opštine Negotin

  • Depozit za kp. br.9813, K. O. Negotin, iznosi 841,81 evra; 
  • Depozit za kp. br. 12547/15, K. O. Negotin, iznosi 547,52 evra; 
  • Depozit za kp. br. 12970/1 , K. O. Negotin, iznosi 954,73 evra;

Rok za dostavljanje prijava za javno nadmetanje je 30 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Politika“, a javno nadmetanje će se obaviti dva dana po isteku roka za podnošenje prijava i to u 12.00 časova u prostorijama male sale opštine Negotin

Prijave se podnose na obrascu prijave, koji se preuzima u prijemnoj kancelariji Opštinskog uslužnog centra Opštinske uprave opštine Negotin. Predaju se u prijemnoj kancelariji Opštinskog uslužnog centra Opštinske uprave opštine Negotin sa naznakom „za Komisiju za otuđenje građevinskog zemljišta“. Prijava sadrži treba da sadrži sve podatke o podnosiocu prijave i podatke iz oglasa o građevinskom zemljištu za koji se prijava podnosi, kao i broj i datum oglasa. 

Kako se u Službenom listu broj 3/2016 navodi, predmetno zemljište otuđiće se učesniku javnog nadmetanja koji ponudi najveću cenu po kvadratnom metru. Učesnicima javnog nadmetanja, koji ne uspeju na javnom nadmetanju, vratiće se depozit u roku od 5 radnih dana od dana održavanja javnog nadmetanja u visini dinarskog iznosa uplaćenog na ime depozita. Učesnik javnog nadmetanja koji ponudi najveću cenu otuđenja, dužan je da u roku od 30 dana od dana donošenja rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta zaključi sa Opštinom Negotin Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin i ponuđenu cenu u evrima plati pre zaključenja ugovora u dinarskoj protivvrednosti, a u slučaju jednokratne isplate kupoprodajne cene ostvaruje se popust od 30%.

Javno nadmetanje sprovešće Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta, koju je Skupština opštine Negotin formirala u sledećem sastavu:

  • Vesna Lazarević, dipl.pravnik, predsednik,
  • Milutin Mijušković, dipl.inž.građevine, zamenik predsednika,
  • Marija Petrović, pejzažni arhitekta, član,
  • Perica Stanković, inž.građevine, zamenik člana
  • Dragana Banković, dipl.pravnik, član,
  • Ivan Stojanović, dipl.pravnik, zamenik člana.

Ovlašćenja komisije su da prikupi prijave po oglasu za javno nadmetanje, sprovede postupak javnog nadmetanja, sačini zapisnik o toku javnog nadmetanja i predloži Skupštini opštine Negotin donošenje odluke o otuđenju građevinskog zemljišta učesniku javnog nadmetanja sa najpovoljnijom ponudom, ističe se u Službenom Listu broj 3/2016.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com