Na kraju jučerašnjeg dana, kada se osmomartovska groznica smirila i kada je i poslednji prodavac cveća odlučio da je vreme da se ide kući jer više nema zainteresovanih kupaca, građani Negotina, koji su prolazili centrom, zatekli su ružan prizor.

Naima, ko se juče u večernjim satima našao u centru grada mogao je da bude svedok ružne i tužne slike, koju nam je praznik za sobom ostavio. Iako je grad preko dana, prepun ljudi, okupan suncem i ukrašen cvećem, izgledao veseo i blistav, kada je pao mrak, a prodavci otišli i odneli svoje cveće, drastično je promenio izgled. Za novi, sramni izgled pobrinule su se kutije, celofani, papiri, flaše, trake, plastične čaše, lišće i kese koje su za njima ostale.  

Pa koga sada kriviti za ovu nereprezentativnu sliku centra grada? Prodavce koji, iako im je dozvoljeno da bez plaćanja zakupa javne površine prodaju cveće, nisu mnogo brinuli o čistoći grada i svojim sugrađanima, te su za sobom ostavili gomilu smeća? Nadležne koji su im takvo ponašanje omogućili? Ili komunal koji nije na vreme reagovao, već je dozvolio da centar celu noć liči na deponiju?

Moglo bi se zaključiti da su svi podjednako krivi. Zakoni postoje da bi nam društvo bilo uređeno, a čim se ne poštuju dolazi do ovakvih situacija. Jasno je da je život u Negotinskoj Krajini težak i da svi pokušavaju da se snađu i zarade, ali nadležni treba da obavljaju svoj posao. Zakon treba za sve da bude isti, kako za prodavce kokica, vlasnike bašta, tako i za prodavce suvenira i cveća.

Dokle god aršini ne budu za sve isti, zakon se ne sprovodi i svako može da radi šta mu se prohte, u Negotinu će ovakvi problemi biti česti, a najviše će ispaštati njegovi stanovnici.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Alen 11-03-2016 12:09
Ko vodi Negotin, Super izgleda.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Ceca 11-03-2016 06:32
komunalci rade pre podne ovo je snimano uvece ,a postoji i komunalna inspekcija valjda .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
310 # neko ko je otišao 09-03-2016 12:50
Pa, izgleda da su svi u Negotinu i okolini zaslužili ovo. Svima vama (čast malobrojnim izuzecima) nedostaje osnovno, kućno, vaspitanje. Nije ni čudo što je sve prljavo i zapušteno. Ne radi se ovde samo o jučerašnjem javašluku, ovde se radi o dugogodišnjj agoniji.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com