Skupština opštine Negotin je na poslednjoj sednici,  održanoj 31. 03. 2016. godine, donela  Odluku o besplatnom prevozu određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin.

 

Ovom odlukom se uređuju  bliži uslovi, način i postupak ostvarivanja prava na finansiranje besplatnog prevoza dece i njihovih pratilaca radi pohađanja pripremnog predškolskog programa, učenika i nastavnog osoblja osnovnih škola na teritoriji opštine Negotin, iz sredstava budžeta opštine Negotin.


U Službenom listu br.5/2016 se navodi da pravo na besplatan prevoz na teritoriji opštine Negotin ostvaruju:
1.    deca i njihovi pratioci radi pohađanja pripremnog predškolskog programa na udaljenosti većoj od dva kilometra od sedišta škole,
2.    svi učenici osnovnih i srednjih škola, na udaljenosti većoj od četiri kilometra od sedišta škole
3.    deca i učenici sa smetnjama u razvoju, kao i njihovi pratioci, bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole i
4.    zaposleni u osnovnim škola.


Svi koji imaju pravo na besplatan prevoz, ostvariće to pravo izdavanjem isprave – legitimacije, koja će obavezno sadržati relacije na kojima će vlasnici legitimacija imati pravo na besplatan prevoz.  Škole imaju obavezu da Odeljenju za društvene delatnosti, privredu i razvoj,  dostave spisak lica koji imaju pravo na besplatan prevoz, u roku od 8 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, ističe se u Sl listu br.5/2016.
Podsećamo, na sednici SO Negotin, na kojoj je usvojena Odluku o besplatnom prevozu određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin, opozicija je iznela mišljenje da ovu Odluku treba izmeniti i dopuniti, a besplatan prevoz obezbediti i drugim kategorijama kao što su zaposleni u srednjim školama, penzioneri, trudnice i porodilje. Iako predlog tada nije naišao na odobravanje ostalih odbornika, videćemo li će u budućnosti nešto po ovo pitanju biti učinjeno.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # Toma Masic 07-04-2016 15:43
Evo opet jedno te isto, o izbeglicama, raseljenim licima i invalidnim licima isto kao da nisu zivi, niko ih ne spominje i ne misli na njih, takodje, slazem se sa stavom i predlogom opozicije ali vidim da ih niko ne konstatuje. Jednom reci, zalosno.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com