Dugo najavljivana izgradnja prihvatilišta za pse nikako da dočeka Negotince, a ujedi pasa lutalica su sve češći širom Negotinske Krajine. Činjenica je da se o ovom problemu govori već duže vreme i da su viđenja javnosti u Negotinu povodom istog problema različita. Ipak, Negotinci su složni oko jedno a to je da je izgradnja prihvatilišta za pse lutalice neophodna!

 

Putem društvenih mreža već duži vremenski period vodi se polemika ko je kriv, da li psi lutalice ili ljudi koji se nesavesno ponašaju i ostavljaju pse na ulici ili mestima van grada? Ipak, oko jedne stvari su svi složni a to je da je Negotinskoj Krajini što pre potrebno prihvatilište za pse! 

Probijeni su svi mogući rokovi od obećanja da će se aprila 2016. godine krenuti sa izgradnjom prihvatilišta za pse ili popularnije rečeno „azila“ za pse. April je prošao ali o izgradnji neophodnog prihvatilišta ništa! Postavlja se pitanje na šta se još čeka kada je Negotin zaista u problemu po ovom pitanju? Postavlja se pitanje da li se više isplati Opštini Negotin da mesečno izdvoji veliku sumu novca za prijave stanovnika zbog ujeda pasa lutalica ili je pak bolje da se napokon krene sa izgradnjom tog čuvenog azila? 

Poslednjih nekoliko dana, dogodilo se tri ujeda pasa lutalica na teritoriji Negotinske Krajine. Naime, u selima Bukovču, Karbulovu i Urovici na ulicama psi lutalice su napali i povredili nekoliko meštana koji su pomoć potražili u ZC Negotin a potom podneli prijave negotinskoj policiji. Vredno pomena je i to da je od početka 2016. godine zabeleženo preko 60 ujeda pasa lutalica u Negotinskoj Krajini i da meštani zaista strahuju za svoju sigurnost naročito kada usred centra grada ugledaju čopore pasa kako nesmetano šetaju. 

ES portal već neko vreme ukazuje na ovaj problem ali ovo je svakako pitanje koje sada javno postavljamo i nadležnim organima, odnsno opštinskim fukcionerima – KADA ĆE NEGOTIN DOBITI OBEĆANO PRIHVATILIŠTE ZA PSE? 

Vest koja datira iz decembra 2015. godine i u kojoj su iz Opštine Negotin najavljivali izgradnju azila za pse  u prvim mesecima ove godine možete pročitati ovde

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

03 # Nikola 07-06-2016 21:32
Mislim da ovo jeste veliki problem, ali problem koji je lako rešiv! Takodje, mislim i voleo bih kada bi se i lokalna policijska stanica pridružila našim apelima! Nismo čuli da se neko iz policije založio i javno rekao sa koliko prijava se suočavaju. Ja sam nakon žalbe i prijave od njih dobio odgovor da oni tu ništa ne mogu! Molim policiju da utiče na lokalnu vlast, da izadje u javnost sa saopštenjem i predoči javno problem! Ako su tu da održavaju javni red i mir!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com