Gradski trg u Negotinu sinoć je bio poprilično pun, a Negotinci su zajedno sa velikim brojem pevača pevali hitove pokojnog Luisa. 

FOTO: Dragan Trikić

Luisovi evergrin hitovi još jednom su dokazali tvrdnju da je „ono što je dobro ujedno i večno“. Ređali su se hitovi ovog velikog umetnika u izvedbama poznatih pevača. „Obriši suze, mala moja“, „Ciganski san“, „Opa, opa“, „Slike u oku“ i mnoge druge pesme koje su Negotincima vratile sećanje na Luisa samo su deo sinoćnjeg bogatog repertoara. 

Dobra kombinacija džeza sa srpskim folklorom je nešto što je prvi isprobao upravo Luis još daleke 1980.godine i to numerom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“. Ispostavilo se da je svojom harizmom i specifičnim glasom utemeljio novi pravac na srpskoj sceni prikladan koncertima, veseljima,kafanama ...

Jučerašnji koncert je pokazao da će ovi hitovi večno živeti u srcima Negotinaca, a samim tim i lik jednog humaniste, velikog čoveka i umetnika Ljubiše Stojanovića Luisa. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com