Virus koji napada dlanove, usta i tabane proteklih nekoliko nedelja bio je prisutan i među Negotincima. 

 

Kako saznaje ES portal, reč je o veoma neugodonom virusu koji se manifestuje pojavom ospi na šakama, tabanima i u ustima. Osim toga bolest je propraćena visokom temperaturom i dijareom, kao i pojavom afti u ustima i na jeziku. 

Inkubacija je kratka, a potrebno je svega nekoliko dana od ulaska virusa u organizam do manifestacije na koži i prvih simptoma. Ovaj virus spada u red takozvanih „crvenih“ virusa i manifestuje se tokom toplih dana u godini , pretežno tokom leta i rane jeseni. 

Medicinski radnici kažu da za ovu grupu virusa nema leka koji bi ih efikasno eliminisao, već se organizam čoveka mora izboriti sa tim, tako što će izbegavati toplu i „tešku“ hranu, sokove a konzumirati hladne napitke poput čajeva da bi neprijatan bol u ustima ublažio. Ono što je veoma važno, jeste da lekari tvrde da ukoliko bol bude prevelika da deci treba davati paracetamol zbog ublažavanja boli. 

Sve u svemu, ako primetite na svom detetu osip javite se odabranom lekaru.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # prof dr paunovic 26-08-2016 23:02
zato politicari sve rade u ''rukavicama''
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com