S obzirom da je dr Duška Josifović, specijalista dečije preventivne stomatologije podnela ostavku na funkciju v.d. direktora, u negotinskom Domu zdravlja predstoji novo kadrovsko rešenje. Budući da osnivačka prava nad ustanovom primarne zdravstvene zaštite, prema skupštinskoj odluci iz novembra 2013. godine, ima Opština Negotin, o izboru rukovodioca trebalo bi da se izjasne odbornici lokalnog parlamenta 

 

Negotinska ustanova primarne zdravstvene zaštite – Dom zdravlja već nedelju dana funkcioniše bez direktora, tačnije, vršioca dužnosti direktora, a na toj funkciji je od novembra 2014. godine, do prošlonedeljne ostavke, bila dr Duška Josifović, specijalista dečije preventivne stomatologije. Dr Duška Josifović nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekla da je njena ostavka motivisana razlozima lične prirode kao i da je, kako je navela, podnela ostavku i na sve funkcije koje je obavljala, bez navođenja o kojim je funkcijama reč. 

Ono što je izvesno, pitanje rukovodeće funkcije u negotinskom Domu zdravlja, u skladu sa postojećom situacijom, rešavaće odbornici SO Negotin, budući da  su još 28. novembra 2013. godine, pored Odluke o deobnom bilansu Zdravstvenog centra, predstavnici tadašnje lokalne zakonodovne vlasti, doneli i Odluku o osnivanju Doma zdravlja Negotin i time preuzeli osnivačka prava nad ustanovom primarne zdravstvene zaštite. 

Prethodni skupštinski saziv je na 34. redovnoj sednici SO Negotin, 20. decembra 2013. godine, shodno svojim odlukama, za tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja "Negotin" imenovao dr Aleksandru Paunović, specijalistu urgentne medicine, kao i privremeni Upravni odbor Doma zdravlja. Ta funkcija je kasnije, u izbornoj 2014. godini, novembra meseca, poverena dr Duški Josifović koja je, kao što smo naveli podnela ostavku na rukovodeće mesto, prošle sedmice. 

Kada je kadrovska kombinatorika u negotinskom zdravstvu u pitanju nije na odmet da podsetimo da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, oktobra prošle godine, posle smene direktora u 11 zdravstvenih ustanova Srbije, među njima i ZC Negotin, za v.d. direktora ovdašnjeg Zdravstvenog centra imenovao dr Vidosavu Paunović-Barbulović, specijalistu interne medicine. Rešenje o imenovanju na v.d. funkciju direktora ZC Negotin internisti Vidosavi Paunović-Barbulović uručeno je  26. oktobra 2016. godine. Samo pet dana kasnije, 31. oktobra, na dužnost upravnika Opšte bolnice ZC Negotin raspoređena je neurolog dr Gordana Radmanović, posle zaključenja aneksa Ugovora o radu koji joj je ponudila v.d. direktorka ZC Negotin.  

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

16 # kurta/murtin brat 24-01-2017 20:53
ovo je sjase kurta da uzjase murta.
ne zna se ko je gori od kog.
zalosno, beda, propast, nemastina, drskost.
samo stranacki se zaposljavaju.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
111 # Jova 24-01-2017 13:33
Oni su i do sada funkcionisali kao da direktora nije ni bilo.
Duzni radnicima, tuzbe na sve strane...uzas.
A dok je bila kampanja obecavala nam je ta ista, sada bivsa direktorka, apoteke po selima, lekare cesce i vise da nas obilaze. Svasta nesto jos. Dok nije sela u fotelju. (dramska pauza)
Onda je zaposlila svoju kcerku u tom istom Domu Zdravlja, a ovi njeni pa ukinuli i prevoz za bolesne i trudnice... i eto. Takvi nam ni ne trebaju, idite svi kad niste nizasta, djavo vas odneo!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
10 # borivoje surdilovic 25-01-2017 19:40
jovo
ti li si????
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
09 # velja komunista 24-01-2017 10:05
tamo je opšte rasulo
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com