U treningu za nove trenere u Programu borbe protiv trgovine ljudima, održanom od 14. do 18. februara na Zlatiboru, u organizaciji Crvenog krsta Srbije, učestvovali su i volonteri CK Negotin, koji je već poznat po brojnim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama naše opštine, organizovanim upravo u cilju edukacije mladih

Trening Borba protiv trgovine ljudima na Zlatiboru

Među 19 učesnika iz organizacija Crvenog krsta Voždovca, Zaječara, Kikinde, Koceljeve, Leposavića, Loznice, Obrenovca, Pančeva, Plandišta, Raške, Rakovice, Rume, Sombora, Srbice i Užica, na upravo završenom treningu za nove trenere u Programu borbe protiv trgovine ljudima, bili su i volonteri CK iz Negotina. 

Trening je u periodu od 14. do 18. februara, na Zlatiboru, organizovao Crveni krst Srbije, uz podršku španskog Crvenog krsta.

Predstavnici Crvenog krsta Negotin na edikaciji CK Srbije na Zlatiboru

Cilj treninga je bio osposobljavanje novih trenera koji će dalje osnaživati i širiti mrežu vršnjačkih edukatora u lokalnim organizacijama Crvenog krsta.

Edukacija u Tehničkoj školi

Negotinski CK je već godinama uključen u Program borbe protiv trgovine ljudima. Od početka nove godine volonteri Crvenog krsta Negotin, Milica Vojvodanović i Predrag Ćirić, održali su informativnu radionicu iz ovog Pograma za učenike II-3 odeljenja Tehničke škole. Tom prilikom je prikazana osnovna prezentacija o ,,Pojmu trgovine ljudima'' za 26 učenika, učesnika radionice.

Radionica u OŠ Vera Radosavljević

Volonteri-edukatori CK Negotin, Marko Jovanović, Andrea Čokić, Jovana Miković, Milica Jovanović i Predrag Ćirić, održali su dve radionice iz Programa Borbe protiv trgovine ljudima u Osnovnoj školi ,,Vera Radosavljević'', sa odeljenjima III-1 i III-2, na temu ,,Jedan, dva, tri... Od kuće do škole,“ kroz koju je 27 učesnika imalo priliku da kroz igru nauče kako da se ponašaju u pojedinim situacijama u kojima bi mogli da se nađu na putu od kuće do škole.

Borba protiv trgovine ljudima edukacija za najmlađe u Negotinu

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com