Učenici i nastavnici osnovne škole “Vuk Karadžić”  recikliranjem plastičnih čepova pomažu deci sa invaliditetom. U ovoj školi sa uspehom se organizuje akcija “Čepom do osmeha”.

OŠ “Vuk Karadžić”

Humanitarno-ekološka akcija “Čepom do osmeha”, nastala na inicijativu istoimenog udruženja iz Novog Sada, u osnovnoj školi “Vuk Karadžić” realizuje se od oktobra.  U prizemlju i na spratu postavljene su kutije koje plastičnim čepovima svakodnevno pune ne samo đaci i zaposleni, već i roditelji đaka, komšije... Nedavno je put Novog Sada krenula prva tranša plastičnih džepova, od čak četiri džaka, većih dimenzija. 

Prikupljamo tvrdu plastiku, čepove od flaša, ali i od sredstava za kućnu i ličnu higijenu, kao što su šamponi za kosu, dezodoransi, omekšivači, kreme za ruke, balsami i slično. U obzir dolaze čak i čepovi za flomastere, od hemijskih olovaka, ali bez opruge, žute kutijice od kinder jajeta. Pomažu deca, njihovi roditelji, kolege”, kaže nastavnica Ljubica Kojčinović, koja zajedno sa kolegom Aleksandrom Đorđevićem vodi ovu akciju u OŠ “Vuk Karadžić”.

OŠ “Vuk Karadžić”

Ova humanitarno-ekološka akcija organizuje se širom Srbije sa jasnim ciljem da se recikliranjem čepova prikupe sredstva i pomogne deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno školskom procesu. 

Zahvaljujući ovoj akciji, deci kojima je to bilo neophodno, nabavljena su invalidska kolica i druga pomagala kako bi im se olakšao svakodnevni život. Osim što pomažu, učesnici ove akcije razvijaju i svoju ekološku svest i značajno doprinose očuvanju životne sredine, jer upravo reciklažom smanjuju količine otpada. 

Akcija je otvorena i za svakog ko želi da pomogne. Dovoljno je da se prikupe čvrsti čepovi, oni koji ne mogu da se saviju, od sokova, vode, mleka, kućne hemije, šampona, pasta za zube, sirćeta, ulja, jogurta, plastični poklopci za tegle i donesu u osnovnu školu “Vuk Karadžić”, koja će ih distribuirati u Novi Sad, odakle će otići na recikliranje. Sredstvima sakupljenim na taj način, moći će da bude kupljeno još neko ortopedsko pomagalo za decu kojoj je to neophodno.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # velja komunista 03-03-2017 20:13
svaka čast
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com