Crveni krst Negotin već godinama sa uspehom realizuje aktivnosti iz Programa borbe protiv trgovine ljudima. Zbog toga je veoma važno da ima krug mladih volontera-edukatora, koji već stečena znanja prenose mlađima. To se čini redovno na radionicama u osnovnim i srednjim školama, a da bi se krug edukatora proširio važni su i seminari poput dvodnevnog, koji se održava danas i sutra u prostorijama CK Negotin, za dvadesetoro omladinaca, u vremenu od 9 do 16 časova.

Mladi u Programu Borba protiv trgovine ljudima - radionice u OŠ Vuk Karadžić, foto: Crveni krst

Crveni krst Negotin danas i sutra, 11. i 12. marta, organizuje dvodnevni seminar za obuku novih edukatora u programu „Borba protiv trgovine ljudima“. Tri mlada trenera iz Sombora, Plandišta i Negotina, edukovaće dvadesetoro omladinaca u vezi sa ovom vrlo aktuelnom i korisnom temom. Cilj seminara je i da mladi nauče kako da, pre svega, zaštite sebe, a zatim i da to svoje znanje prenesu drugima, edukujući ih kako da se zaštite od surovih trafikanata koji uništavaju hiljade mladih života širom sveta kroz lance trovine ljudima. 

U Crvenom krstu veruju da će, imajući u vidu značaj teme i obim zastupljenosti problema trgovine ljudima u svetu, a posebno u Srbiji, seminar biti vrlo koristan i poučan za mlade polaznike.

Volonteri Crvenog krsta na zadatku edukacije mlađih, foto: Crveni krst

U susret dvodnevnom seminaru, ovih dana, volonteri Crvenog krsta Negotin, su u OŠ ,,Vuk Karadžić'' održali šest radionica iz Programa „Borba protiv trgovine ljudima“. Sa odeljenjima I-1, I-2, I-3, II-1, III-2, i III- 3 realizovana je radionica „Da li verujete u bajke“, tj. ,,Pinokio''. Radionicama je prisustvovalo ukupno 147 učenika, a realizatori su bili: Milica Vojvodanović, Iva Jenić, Aljoša Musić, Jovana Miković, Milica Jovanović i Marko Jovanović.

Krajem februara, takođe u OŠ „Vuk Karadžić“, volonteri Crvenog krsta Negotin, Predrag Ćirić, Milica Vojvodanović, Iva Jenić i Aljoša Musić, održali su pet radionica iz ovog Programa ali sa đacima odeljenja II-2, II-3, III-1, IV-1 i IV- 2. U veoma uspešnu dvodnevnu radionicu tada je bilo uključeno 124 učenika. 

Što se dvodnevnog seminara za obuku novih edukatora u Programu „Borba protiv trgovine ljudima“ tiče, Crveni krst ga organizuje danas i sutra u vremenu od 9 do 16 sati u svojim prostorijama. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com