Povodom 12.maja, Dana opštine Negotin, u spomen na dan kada je ovaj kraj Srbije, 1833. oslobođen od turskog feudalizma, lokalna samouprava je na svečanoj sednici za postignute rezultate u 2016. dodelila i tradicionalna priznanja.

Dobitnici majskih nagrada, povelja i plaketa, foto:S.M.Jovanović

Akademik profesor doktor Vladeta Jerotić, istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, a po majci izdanak čuvene negotinske trgovačke porodice Jotić, proglašen je za  počasnog građanina Negotina. U ime akademika, koga je bolest sprečila da lično preuzme priznanje, ključ Negotina primio je Nenad Arsić, upravnik Zadužbine Vladete Jerotića.

Često je govorio da mu je Negotin ostao u nezaboravnoj uspomeni iz vremena mladosti, naročito one za vreme nemačke okupacije naše zemlje, kada je sa roditeljima dolazio u naš grad u posetu ujaku Dušanu Jotiću, industrijalcu i uglednom građaninu Negotina i njegovoj supruzi Stojanki. U Negotinu bi ostajali po mesec dana uz obaveznu posetu manastiru Bukovo. U Negotinu se prvi put i zaljubio”, rečeno je na svečanoj sednici Skupštine opštine Negotin.

Ključ Negotina za prof.dr Vladetu Jerotića primio Nenad Arsić

Majske nagrade, koje uz diplomu predviđaju i novčana sredstva u visini od 95.628 dinara, uručene su: muzikologu Maji Čolović Vasić, uredniku rubrike “Muzička kritika i savremeni tokovi” u muzičkoj redakciji drugog programa Radio Beograda, članu Programske komisije “Mokranjčevih dana”, novinaru i muzičkom kritičaru, zatim Viliju Hadžiću, koordinatoru regije Niš u “Telekomu”, najzaslužnijem za realizaciju projekta postavljanja optičkog kabla do korisnika u mesnoj zajednici Miloševo, ali i primarijusu dr Miroslavu Iviću, specijalisti akušerstva, ginekologije, citologije i ultrazvučne dijagnostike, koji je, kako je rečeno u obrazloženju, 2016. od strane Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu ocenjen kao najbolji lekar na regionu i među najboljima u Srbiji, sa ocenom 9,87.  Dr Ivić je svoju nagradu donirao za lečenje devojčica Snežane Savić iz Negotina i Eme Radovanović iz Jasenice.

Za svoj dobrotvorni rad Majsku nagradu je dobio i dobrotvor Vukašin Antonijević Fani iz Slatine, koji je finansirao izradu freskopisa slatinske crkve „Sveti Nikola“, izgradnju ograde i uređenje prostora u samoj crkvi i okolini, pomogao i nabavku crepa za pokrivanje Doma kulture u Slatini, a aktivno je učestvovao i u uređenju stadiona FK Slatina, izgradnji svlačionica sa pratećom infrastrukturom, kupovini vozila za prevoz igrača i finansiranju takmičenja. Nagradu je u ime svog sina primio Jovan Antonijević. 

Poshumno ova nagrada je dodeljena i nedavno preminulom profesoru fizičke kulture Banetu Gitanoviću, koji je prošle godine predvodeći stonotenisku ekipu OŠ “Branko Radičević” osvojio prvo mesto na republičkom školskom takmičenju. 

Opština Negotin, podstiče, uvažava i nagrađuje vredne rezultate ljudi koji danas, na razne načine, pomažu svoj grad, doprinose njegovom ugledu i njegovom imenu. Želja nam je da opštinu Negotinu vratimo na mesto koje joj pripada na mapi Srbije, a da bismo to i ostvarili, moramo svi da se uključimo i damo svoj doprinos”, istakao je dr med Ljubisav Božilović, predsednik Skupštine opštine Negotin.

Predsednik SO Negotin uručuje Majsku povelju Andreju Miljkoviću, foto:S.M.Jovanović

Majske povelje i novčanu nagradu u visini od 47.814 dinara za rezultate ostvarene u raznim oblastima obrazovanja dobilo je petoro studenata i učenika. Nagrade im je uručio dr med Ljubisav Božilović, predsednik SO Negotin. 

Majsku povelju dobio je Mladen Stanojlović, sada student niškog Pravnog fakulteta za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz oblasti tehnike i tehnologije biljne proizvodnje, zatim gimnazijalac Nikola Mitić za osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz informatike i računarstva. 

Majsku povelju dobila je i gimnazijalka Ana Jindra, koja je prošle godine osvajala prva mesta na opštinskim takmičenjima, a najbolja je bila i na okružnim takmičenjima iz biologije i fizike. 

Ovo opštinsko priznanje uručeno je i Andreju Miljkoviću, studentu master akademskih studija na niškom Fakultetu sporta i fizičke kulture, koga je prošle godine završio kao najbolji u generaciji sa prosekom ocena 10. Miljković se bavi naučno istraživačkim i humanitarnim radom, a posebnu pažnju posvećuje deci sa autizmom i osobama sa invaliditetom. Uz to je i uspešan igrač i trener u Stonoteniskom klubu “Hajduk Veljko”.

Za postignute rezutate u obrazovanju Majsku povelju dobila je i Tijana Janković, učenica OŠ “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu, koja je prošle godine osvojila prva mesta na opštinskim takmičenjima iz fizike i atletike, drugo na opštinskom, a treće na okružnom takmičenju iz matematike.

Predsednik opštine Negotin uručuje Plaketu Goranu Nikoliću, foto:S.M.Jovanović

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Negotin uručene su i dve plakete Negotina i to: njegovom preosveštensku Episkopu timočkom Gospodinu Ilarionu za nesebično zalaganje da Negotin i Krajina budu mesto duhovnog, ali i ekonomskog i svakog drugog prosperiteta i Goranu Nikoliću, vlasniku preduzeća “Nikolić prevoz” iz Samarinovca za doprinos u razvoju privatnog preduzetništva.

Pred nama je veliki posao, stvaranje boljeg poslovnog ambijenta, bolja saradnja sa preduzetnicima, nastavak započetih aktivnosti a sve sa ciljem da naš grad postane bolje mesto za život, da nam mladi ne odlaze, već da se vraćaju. Zato je važno da na ovim zadacima budemo svi mi zajedno, jer samo složni i udruženi možemo Negotinu da vratimo stari sjaj”, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # goki 21-05-2017 16:36
Mida, Fani, sve lopov i bandit. Sramota!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Milan 15-05-2017 20:22
sram vas bilo zasto nema mog komentara i vas kupuju na sitno polako
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # dragan 15-05-2017 14:35
Sramota sto nisu dobila sva deca ,koja su dobila cak i zlatne medalje na medunarodnom tuurniru u Basketu 3/3 prvomajsu nagradu nego dobijaju donatori u slatini i deca sa opstinskih takmicenja naj verovatnije su to deca trenutne politicke elite........
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Janko 14-05-2017 00:04
Svaka cast za gdina Jerotica. Zasto negotin nema opticki kabl a ima milosevo? da li za to treba neko da lobira i dobija nagrade ili je to normalna stvar svuda u svetu?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # velja komunista 13-05-2017 20:55
nikolic svakako,davao tolike silne autobuse za mitingovanje.. nego sta
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Mile 16-05-2017 07:47
Citat velja komunista:
nikolic svakako,davao tolike silne autobuse za mitingovanje.. nego sta

Treba imati da bi mogao da das, a da bi imao moras das radis. Svako ko bolje poznaje Gorana zna da mu nije palo sa neba. Pitajte ljude koji su putovali sa njim pre jedno 10-15 godina, svako ce vam reci da se prosto ubijao od posla. I na kraju, da li je morao da da ili je to sam zeleo je drugo pitanje.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # bosko tifusar 15-05-2017 19:03
nikolic.....
tomislav nikolic
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com