Povodom 20 godina postojanja, kompanija Telekom Srbija pokrenula je projekat „Stvaramo znanje“, čiji je cilj opremanje 20 informatičkih kabineta u 20 osnovnih škola širom Srbije. Na listi je i OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu.

 

Pokrovitelj projekta „Stvaramo znanje“, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predložilo je 40 škola kojima nedostaje informatička oprema, među njima i osnovnu školu „Branko Radičević“ u Negotinu. 

Konačnu odluku u kojima će od ovih 40 škola Telekom Srbija opremiti informatičke kabinete doneće pre svega građani i to putem konkursa na zvaničnoj Facebook stranici mts-a, putem aplikacije na linku http://bit.ly/StvaramoZnanjeTelekomSrbija

Simbolično obeležavajući jubilej opremanjem informatičkih kabineta za 20 škola, Telekom Srbija nastavlja tradiciju promovisanja obrazovanja i uvođenja savremenih tehnologija u školski sistem. Projekat „Stvaramo znanje“ omogućiće nastavnicima osnovnih škola širom Srbije da na što bolji i inovativniji način prenesu znanje, a učenicima da lakše uče i ostvaruju izvanredne rezultate“, navodi se u saopštenju, koje je organizor ovog projekta dostavio portalu East side.

Sve škole su podeljene u četiri geografske oblasti, a iz svake od kategorija će biti nagrađeno po pet škola koje budu osvoile najviše glasova. Pravo na učešće imaju svi korisnici društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts-a. Korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa. 

Glasanje je inače počelo 29.maja, a trajaće do 7.juna u podne, kada će biti poznato koje škole su osvojile najveći broj glasova po oblastima. 

Kompanija Telekom Srbija i ES portal pozivaju sve korisnike Facebook društvene mreže da posete zvaničnu mts stranicu i svojim glasovima utiču na odabir škola kojima će biti opremljeni informatički kabineti.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com