Na platou ispred Narodne skupštine promovisani su najmlađi potporučnici Vojske Srbije. Među nagrađenim kadetima je i Stefan Marković iz Negotina, najbolji u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana.

Negotinac Stefan Marković jedan je od najuspešnijih kadeta po vidovima i službama i to u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana. Stefan je u toku školovanja na Vojnoj akademiji, studijski program Menadžment odbrane, modul Artiljerijska raketna jedinica za PVD ostvario prosek od 8,93.

Njemu, ali i Milanu Stevanoviću, najboljem u vidu Kopnena vojska, studijski program Menadžment odbrane, modul artiljerija (prosek 9,58), kao i Vladimiru Markoviću, najboljem u službama, diplomcu studijskog programa Javne finansije (prosek 9,44) general Ljubiša Diković uručio je pištolje sa posvetom.



Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je paradne bodeže. Nagrađeni su: Miloš Danilović (opšti uspeh 10,00), Stefan Petković (opšti uspeh 9,94) i Aleksandra Đajić (opšti uspeh 9,92).

Troje najboljih kadeta 138. klase Vojne akademije su: Aleksandar Ilić (opšti uspeh 9,73, studijski program Javne finansije) prvi u rangu, Ivan Dimitrijević (opšti uspeh 9,72; studijski program Vojnohemijsko inženjerstvo, modul Ubojna sredstva), drugi u rangu i Marija Lukić (opšti uspeh 9,67 studijski program Javne finansije), treća u rangu. Njima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio oficirske sablje.

Vojnu akademiju završilo je ove godine 160 kadeta i kadetkinja 138.klase, a Medicinski fakultet VMA 27 njih. U prve oficirske činove promovisano je 187 diplomaca, koji su se danas javili na svoje prve radne dužnosti.

ES portal Stefanu Markoviću i njegovim kolegama čestita prvi oficirski čin uz želju da napreduju u karijeri.

foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

313 # gastarbajterka 11-09-2017 17:27
sta bi to nas bilo briga?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
211 # dude kobilanovic 13-09-2017 11:18
vala bas nas iu briga
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com