U krugu brojnih gostiju, prijatelja, saradnika, bivših i sadašnjih profesora i đaka i predstavnika lokalne samouprave  u  Negotinskoj gimnaziji je minulog petka, u susret 10. septembru, svečano obeležen  178. rođendan škole. Deseti septembar je dan kada je daleke 1839. godine u Negotinu počela sa radom Polugimnazija, dvogodišnja Glavna škola,  na osnovu odluke Državnog saveta i potvrde Namesništva Knjaza Srpskog, o preseljenju Zaječarske polugimnazije, Glavne škole, u Negotin

Održana svečana akademija povodom Dana Negotinske gimnazije

Negotinska gimnazija  je tokom svih godina svog postojanja uspešno odolevala reformama i izazovima, čuvajući status jedne od najuglednijih srednjih škola u Srbiji. Ova školska godina je počela sa  304  đaka, upisanih na prirodnom i društvenom smeru, a od ove godine i na novouvedenom – opštem. Malobrojnija od prethodnih i sto sedamdeset osma generacija negotinskih gimnazijalaca, saglasna je u stavu da će im ova škola   omogućiti najbolju pripremu za fakultete i nastavak školovanja, što predstavlja i jednu od tradicija ove srednjoškolske ustanove. To je, između ostalog, u pozdravnoj reči naglasila Dragana Nisić, direktor Negotinske gimnazije.

Godišnjica Gimnazije okupila brojne goste i saradnike

Povodom Dana Negotinske gimnazije, izveden je  muzičko-poetski program u kome su učestvovali recitatori, Hor škole, muzički talenti , rečju, svi oni koji nastavljaju stopama mnogih  uspešnih ljudi u brojnim oblastima, koji su se u školovali u Negotinu. Kompozitor,  Stevan Mokranjac, naučnik i diplomata međunarodnog ugleda, Sima Lozanić,  akademici:  Đorđe Stanojević, Teslin savremenik, fizičar i pionir elektrifikacije Srbije i Siniša Stanković, utemeljivač srpske ekološke nauke, te Nikola Pašić, jedan od naših najvećih političara.

Učesnici programa u čast Negotinske gimnazije

Aktuelne generacije učenika, na putu svojih slavnih prethodnika, postižu, takođe,  odlične rezultate na takmičenjima, podvučeno je na svečanosti u Negotinskoj gimnaziji. Povodom 178. rođendana škole, upućena je zahvalnost  organizacijama i ustanovama koje pomažu njen rad, a radnicima Gimnazije dodeljene su jubilarne nagrade za dugogodišnju vernost školi. Na svečanosti je u zasluženu penziju ispraćen Sava Mićićelović, profesor istorije.

Uz čestitku kolektiva i đaka, ispraćaj kolege u penziju

U Holu Negotinske gimnazije priređena je izložba đačih radova koja je posetioce provela kroz vreme trajanja i razvoja jedne od najstarijih prosvetnih ustanova u Srbiji. 

Izložba u Holu Negotinske gimnazije, povodom Dana škole

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

05 # cika buba pivdzija 11-09-2017 17:25
ko je gledao snimak na tv trans mogo je samo da se krsti
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com