U Zdravstvenom centru Negotin, u nedelju 15.oktobra, biće nastavljena akcija besplatnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u cilju kontrole zdravlja građana.

 

Preventivni pregledi biće obavljeni u zgradi Doma zdravlja od 8 do 16 časova, s tim što će lekari negotinskog Zdravstvenog centra produžiti vreme trajanja akcije tog dana, sve dok ne budu pregledali sve zainteresovane.

Kao i u mnogim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, u kojima se sprovodi ova akcija Ministarstva zdravlja u nedelju, 15. oktobra, radiće se ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i tumorski markeri za prostatu.

U Zdravstvenom centru u Negotinu navode da će biti pregledani svi koji dođu tog dana, bez obzira da li imaju ili ne zdravstvenu knjižicu.

Svima, koji u nedelju, 17.oktobra dođu u Dom zdravlja, biće urađen ultrazvuk stomaka, a preglede će obaviti dr Jelena Milenković i primarijus doktor Miomir Petković. Pacijenti će morati da već ovih dana u Službi rendgen-dijagnostike uzmu odštampano uputstvo kako bi se adekvatno pripremili za pregled.

Prim dr Miroslav Ivić i prim dr Jevrosima Puslojić obavljaće u nedelju ginekološke preglede, uključujući ultrazvučni pregled i PAPA-test.

U centralnoj laboratoriji za sve muške pacijente će biti rađeni tumorski markeri za prostanu i to, kako navode u ZC Negotin, PSA, Free PSA i index PSA. Dežurna je dr Milena Fancikić. Sa analizama koje dobiju pacijente će potom pregledati urolog dr Ninoslav Dimitrijević.

Svim pacijentima koji su na nekoj vrsti terapije za dijabetes, kao i svima koji budu želeli da provere vrednost glikemije, biće određena vrednost šećera u krvi.

Pacijenti, navode u ZC Negotin, prvo moraju da u prijemnom delu Službe Opšte medicine uzmu evidencioni broj pod kojim su upisani, pa da se potom jave dr Jasmini Živanović, specijalisti opšte medicine, koja će ih uputiti na predviđene preglede.

Preventivnim pregledima će, pored dr Jasmine Živanović prisustvovati i internista dr Vidosava Paunović-Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin, kao i neurolog dr Gordana Radmanović, upravnik Opšte bolnice Negotin, pa, ukoliko postoje indikacije kod pojedinih pacijenata, biće obavljeni i internistički i neurološki pregled.

Kad završe preglede pacijenti se vraćaju u Opštu službu da predaju lekarske izveštaje. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

40 # Bojana Petrovic 15-10-2017 22:26
Zasto niko nije dao adekvatno obavestenje povodm ovog pregleda?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # np 30-10-2017 11:30
zato sto ziviš u mraku
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
15 # dude kobilanovic kob 12-10-2017 20:34
posto to kosta,ja imam pare a necu im daem. ako moze bez da platim
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com