Juče je u maloj sali SO Negotin održan sastanak čelnih ljudi lokalne samopurave i transfuziološke službe Zavoda za transfuziju iz Niša.

Foto: Zvanični sajt Opštine Negotin / www.negotin.rs

Sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković, načelnik transfuziološke službe Zavoda za transfuziju u Nišu Dr Predrag Đorđević, predstavnici Crvenog krsta u Negotinu, predstavnici ZC Negotin, Osnovnog i Višeg suda u Negotinu, kao i predstavnici ''HE Đerdap II'' i PS u Negotinu.

Na ovom sastanku su obrazložene izmene zakona o transfuziološkoj službi i novi plan akcija koji je promenjen i stupa na snagu od 01.05.2018. godine, a sve akcije dobrovoljnog davanja krvi biće koordinisane u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Niša.

Kako se dalje navodi na sajtu opštine Negotin, Služba za transfuziju krvi više neće moći da se uzima od davalaca, već će Crveni krst Negotin održavati akcije dobrovoljnog davanja krvi, dok će lokalna transfuziona služba krv trebovati iz Niša za potrebe pacijenata.

Crveni krst Negotin će do kraja godine držati dve akcije mesečno u većim organizacijama, a svakog poslednjeg petka u mesecu u vremenu od 9 do 15 sati u prostorijama Umetničke škole u prizemlju za sve građane opštine Negotin.


Opširnije informacije možete pročitati na sajtu opštine Negotin, klikom na LINK.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com