U okviru „Majskih svečanosti“ juče je na Trgu Đorđa Stanojevića u Negotinu organizovana akcija „Svi zajedno za čistiju planetu“ u okviru koje je sklapan mozaik od plastičnih zatvarača. Humanitarna organizacija „Čepom do osmeha“ bila je inicijator i organizator ove akcije.

 

Sklapanje mozaika površine 100 kvadratnih metara počelo nešto posle 9 časova ujutru i trajalo je do 17 sati. Sam mozaik ima jednistvenu simboliku i reprezentuje jednakos osoba sa invaliditetom, dok logo reciklaže predstavlja zajednički imenilac oko kojeg bi trebalo da se ujedinimo svi, radi podizanja ekološke svesti i očuvanja planete.

Akciju su podržale lokalna samouprava i kompanije koje posluju na teritoriji negotinske opštine. Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, na simboličan način je dao doprinos celoj akciji učestvujući u sklapanju mozaika.

U akciji su bili uključeni i članovi negotinskog udruženja osoba sa invaliditetom „Duga“, kao i  veliki broj volontera, koji su istakli da im je ovo iskustvo veoma važno, a da je najvažnije to što su stekli nova prijateljstva.

Nakon što je mozaik sklopljen, učesnicima su dodeljene zahvalnice, a članovi organizacije su ubrzo krenuli put Novog Sada. Otišli su uz opaske da bi voleli da se u skorije vreme vrate u Negotin, kao i da će u Beogradu pokušati da obore Ginisov rekord koji su sami postavili u Novom Sadu prošle godine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com