Sinoć je svečano zatvoren 13. „Sajam meda i vina“. Pobednicima su uručene nagrade po kategorijama.  Pre dodele priznanja i nagrada Radmilo Bumber ispred organizacije „Ja volim Srbiju“ prezentovao je publikaciju koja govori o 99 najboljih turističkih lokacija u Srbiji. Opština Negotin zastupljena je sa tri lokacije u ovoj publikaciji, a zahvalnice u ovo ime primio je direktor TOON Dušan Petrović koji se na ovom zahvalio i naglasio da će se opština i TOON potruditi da budu bolji i više zastupljeni.

 

Profesor enologije na „poljoprivrednom fakultetu“ iz Zemuna Aleksandar Petrović, predsedavao je žirijem. 

126 uzoraka i 160 izlagača zadalo je velike muke žiriju. Vina su generalno bolja, napreduju iz godine u godinu. Bolja su nego kada sam pre par godina počeo da budem deo žirija ovog Sajma“, dodao je Petrović. 

Miša Ćirić, vitez vina Srbije, pročitao je imena najboljih na ovogodišnjem Sajmu.

Za najlepše uređeni štand nagradu je dobio štand „Licidersko srce“ iz Smederevske Palanke. U kategoriji belih vina, najbolju ocenu dobio je Shardonay iz 2017. godine  podruma vina „Milivojević 1972“ iz Rečke, kao i nagradu za najbolje ocenjeno roze vino.

U  kategoriji desertnih vina nagrada je pripala vinariji „Ravnica“ iz Inđije vlasnika Aleksnadra Kovačevića za Bermet iz 2006. godine, a u kategoriji aromatizovanih vina „Crna tamjanika“ iz 2016. podruma „Top vinaris“ iz Rečke vlasnika Dragana Nedeljkovića.

Najbolje crveno vino je vino „Merlot“  iz 2011.  vinarije „Tanića pimnice iz Tamniča. Vlasnik ove vinarije i pobednik ovogodišnjeg „Sajma meda i vina“ Dejan Plavšić, zahvalio se na nagradi, iako je u konkurenciji bilo dosta dobrih vinara, kako je naglasio.

Sajam je zvanično zatvorio predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Dragi Negotinci, ovaj sajam mora da živi i dalje. Trudićemo se da ga podignemo na još viši nivo nego do sad. Nadam se da ste zadovoljni i da ste uživali. Pripreme za idući sajam su već krenule i trudićemo se da budemo još bolji“, istakao je Vladimir Veličković.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com