Konkurs je raspisan 29. juna 2015. godine i na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova angažovaće se nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za tekuću godinu.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu a cilj je angažovanje teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanje određenog društvenog interesa. 

Prioritet za angažovanje na sprovođenju javnih radova imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica kao i dugoročni nezaposleni.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti ali i u okvirima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanje prirode i zaštite životne sredine.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja. Poslednji rok za prijavljivanje na javnom konkursu je do 20. juna 2015. godine.

Detaljnije informacije možete potražiti na sajtu NSZ-a www.nsz.gov.rs. Takođe, informacije o pomenutom konkursu sva zainteresovana nezaposlena lica, kao i poslodavci mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje ili putem Pozivnog centra NSZ-a na broj telefona 0800-300-301.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com