Danas je održana 41. sednica Opštinskog veća na kojoj su usvojena nekoliko predloga, između ostalog i predlog o izmenama i dopunama budžeta. Usvojen i Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Negotina tokom proteklih šest meseci. 

Grb Negotina

Današnju sednicu Opštinskog veća obeležilo je usvajanje predloga o izmenama i dopunama budžeta za 2015. godinu. Nakon izlaganja i obrazloženja, Valentine Đuričić, šefa Odeljenja za budžet, finansije i LPA. Kako je navedeno, drugi rebalans budžeta izrađen je sa ciljem preraspodele određenih pozicija i apriprijacija ali i odobravanje pojedinih sredstava i smanjenje na određenim pozicijama. Povećanje ukupnih prihoda i rashoda u Odluci o izmenama i dopunama iznosi 24.356.000 dinara tj. 2,27% u odnosu na prvobitni rebalans budžeta.

Što se tiče, usvojenog Izveštaja o izvršenju budžeta u periodu od 1. januara do 30. juna, budžetski prihodi i primanja ostvarena su u obimu od 440.499.286 dinara odnosno 448.438.698 dinara kada se u obzir uzmu i donacije ministarstava i refundacija bolovanja više od 30 dana. Ukupan procenat ostvarenja iznosi 31,30% a rashodi i izdaci budžeta za protekli pomenuti period iznose 373.615.600 dinara odnosno 25% u odnosu na planirane. 

Većnici su danas usvojili veliki broj predloga, a jedan od njih je izmenjen Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o finansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta. Ova vest trebala bi da obraduje sportske klubove i radnike, a o ovoj temi ćemo pisati više u narednom periodu.

Osim gore pomentih usvojenih predloga, usvojen je i Pravilnik o izmenama Pravilnika o postupanju i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda pasa lutalica, zatim usvojen je i Zaključak za izdvajanje sredstava iz budžeta za nagrade učenika koji ostvare dobre rezultate na republičkim takmičenjima tokom školske godine 2014/2015. Vrednost ovih sredstava je 84.000 dinara. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Zare 30-07-2015 22:47
Dobro je što je izumenjen pravilnik o finansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u fudbalu i što će da obraduje mnoge fudbalske radnike. Šteta što nacrt nije objavljen ranije, pa da se ranije radujemo, zainat onima koji su upropastili sport u NegotinuSadaće se sport iz propasti podići na viši nivo
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com