Odbornici lokalnog parlamenta, na sednici održanoj u sredu, 26. novembra, izglasali Odluku o određivanju pet zona na teritoriji opštine Negotin, kao osnov za utvrđivanje poreza na imovinu, sa primenom od 1. januara 2015. godine.

Prikaz poreskih zona za teritoriju opštine Negotin

Osma sednica Skupštine opštine Negotin zakazana je u roku kraćem od zakonom predviđenog, zbog neophodnosti da se Odluka o određivanju zona donese do kraja novembra, kako bi Opštinsko veće moglo da utvrdi cene poreza na imovinu građana za 2015. godinu. Prema skupštinskoj Odluci, teritorija opštine Negotin, umesto dosadašnje 4, sada ima 5 zona za utvrđivanje poreza na imovinu. Grad je podeljen na dve zone. Ekstra zona obuhvata uži centar grada i obuhvata ulice Milentija Popovića od raskrsnice Badnjevske ulice i Trg Đorđa Stanojevića do ulice Age Rogožinarevića, ulicu Age Rogožinarevića do Karapandžine, Karapandžinu, Obilićevu do Knez Mihajlove, Knjaza Miloša do Ljube Nešića, Ljube Nešića do Vojvode Mišića, Profesora Kostića, Ilije Kosića i sve ulice unutar kruga koji čine navedene ulice i koje ovoj zoni pripadaju sa obe strane. Sa uvedenom ekstra zonom, preostali do gradskog područja pripao je prvoj zoni. Mesne zajednice obuhvaćene su drugom, trećom i četvrtom zonom, pa su tako drugom zonom obuhvaćena naselja Miloševo, Samarinovac, Srbovo, Kobišnica, Bukovče, Prahovo, Radujevac, Dušanovac, Mihajlovac, Mala Kamenica, Jabukovac, Urovica, Slatina i Mokranje. U trećoj zoni su Vidrovac, Jasenica, Štubik, Aleksandrovac, Dupljane, Rečka, Čubra, Vratna, Veljkovo i Karbulovo, a u četvrtoj, Rogljevo, Rajac, Smedovac, Crnomasnica, Tamnič, Braćevac, Plavna, Trnjane, Sikole, Popovica, Malajnica, Brestovac, Šarkamen i Kovilovo.

Pravni osnov za donošenje Odluke o određivanju zona na teritoriji opštine Negotin je član 6 stav 3 Zakona o porezima na imovinu, a kriterijumi za određivanje zona, koje će biti jedan od elemenata za utvrđivanje poreza na imovinu u narednoj fiskalnoj godini su komunalna i opremljenost javnim objektima, saobraćajna povezanost sa centralnim delovima opštine, odnosno sa radnim zonama i drugim objektima od opšteg značaja. Navedeno je u obrazloženju predlagača Odluke, Opštinskog veća, koje će do kraja meseca doneti i odluku o cenama po zonama za vlasnike nepokretnosti.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com