Poreski obveznici dobijaju rešenja sa naznačenim ukupnim godišnjim zaduženjima,  od kojih odbijaju avansne uplate po kvartalima, ukoliko su ih imali ove godine, a iznos razlike treba da plate do isteka zakonskog roka.

Ilustracija: Freeimages.com

U opštini Negotin, rešenja za porez na imovinu za 2014. godinu, dobiće 21 hiljada poreskih obveznika ili za 7 hiljada više (50%) u odnosu na prošlu godinu. Podela rešenja je u toku, a ukoliko im ne stignu na kućne adrese tokom narednih dana, građani bi trebalo da se jave nadležnoj poreskoj službi i sami ih preuzmu, obzirom da kašnjenje sa uplatom za sobom povlači i nepopularne, zakonom predviđene, kamate. Na rešenjima za porez na imovinu naznačeni su iznosi sa kojima se građani duže za celu 2014. godinu, pa ukoliko su imali avansne uplate po kvartalima, od navedenog ukupnog zaduženja, treba da odbiju sve ovogodišnje uplate i tako dođu do prave sume koju treba da namire i to najkasnije 15 dana od dostave, ili preuzimanja, kako bi izbegli zakonske kamate.

Prema aktuelnom Zakonu o porezima na imovinu, oporezivanju podležu sve nepokretnosti, do ruševnog stanja, s tim što se za one najstarije objekte primenjuje maksimalna stopa amortizacije od 40%. Za svaku nepokretnost, ma koliko ih bilo, a koja glasi na isto ime, vlasnik je dužan da za svaku od njih, plati godišnji porez na imovinu. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # BidjaA 14-12-2014 15:51
A prićaju da nas ima manje a za sedam iljada stavljaju više da oporezuje. Ja nerazumem šta oče da kažu jer to znaći da nas bude više sada ili??? Šta za godinu dana smo napravili nove kuče. Ja sam svoje odma legalizirao a neverujem da tolko nisu isto uradeli.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Dragoslav 14-12-2014 15:06
podlezu sve nepokretnosti do rusevnog stanja, jadni mi!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com