Rigoni di Asiago, italijanska firma i italijanski brend koji je još početkom ove godine izazvao veliku pažnju kao investitor u Negotinskoj Krajini, još uvek nije započeo sa sadnjom lešnika, ali nastavlja sa zakupom zemljišta na 20 godina.

Kako saznaje ES portal, Rigoni di Asiago je krajem avgusta ove godine uzeo u zakup još oko 50 hektara državnog zemljišta na teritoriji opštine Negotin čime uvećava površinu na kojoj će biti zasađen lešnik. Poslednja u nizu informacija kojima raspolaže ES portal glasi, da je želja pomenute italijanske kompanije da uzme u zakup određenu površinu zemljišta na teritoriji naše opštine i što pre krene sa proizvodnjom lešnika. Tačan datum kada će se krenuti sa proizvodnjom lešnika nije saopšten, a prema Ugovoru o zakupu zemljišta, koji je u prvom kvartalu ove godine Rigoni di Asiago potpisao sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Srbije, italijanska kompanija dužna je da u roku od 5 godina od potpisivanja započne sa proizvodnjom. Kako nam je rečeno, oni se nadaju da će sa proizvodnjom krenuti mnogo ranije od predviđenog i uslovnog roka.

Negotinskoj javnosti ostaje da sa nestrpljenjem očekuje još koji zakup zemljišta i da realizacija ove investicije napokon dobije potvrdnu priču u vidu proizvodnje, novih radnih mesta itd. Da li je možda 2016. godina, upravo godina koja će Negotinskoj Krajini doneti dugo očekivanu inostranu investiciju?

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

13 # Mile 19-11-2015 08:32
Zakupice oni jos, sve ce da zakupe. Onda ce da ponude lokalnom stanovnistu da na toj zemlji SAMI posade lesnike i te lesnike prodaju njima. A onda ce da odu u opstinu i da im kazu: "Znate sta, mi imamo par stonina hektara u zakupu , za nas rade par stonina ljudi(mozda i hiljadu), ili cete da nam smanjite zakupninu ili cemo mi da odemo".
Daj boze da nisam u pravu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
11 # Desko 19-11-2015 21:47
Nema razloga da odu i da ne podignu plantaze,prvo ovde je jeftina radna snaga ,zakup je dzabe ,plus dobijaju subvencije drzave ,znaci oni nisu nista ulozili vec i samo pojavljivanje im donosi profit. Inace u kojoj zemlji se pojavljuje ministar na otvaranju neke firme ,setitite se kad ste videli tako nesto u SAD .Ovde to ide drugacije ,podnesete zahtev za subvencije ministarstvu i preko posrednika ili savetnika iz ambasade dobijete "predlog " da deo subvencija koje ce te dobiti uplatite jednoj partiji ili coveku na broj racuna van zemlje.
Ako to uradite lova stize u velikim kolicinama sve vam je dozvoljeno i svi moraju da vam se nadju na usluzi,normalno vi morate da obecano ispunite .Da ste u sprezi sa vlasti pojavljuje se na otvaranju neko iz vlade i ostavlja utisak kod lokalnih poltrona da je "investicija "pod zastitom.
Zato kad vidite da se otvara neka fabrika ili pogon ,a ne vidite nikog iz vrha vlasti budite sigurni da je u drzavi iskorenjena korupcija ,a dotle .......
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
12 # Mirko Jovanović 20-11-2015 07:42
Kad već sve tako znate, što se vi ne prihvatite tog posla pošto je sve ovde "džabe", "jeftino" i još se dobijaju subvencije države?" Što se samo ne pojavite i "pokupite kajmak" bez ikakvog ulaganja, kad već tako može?! Ne razumem se u materiju, ali je bitno da pljujem.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com