Vlada Srbije je donela odluku kojom predviđa tačan broj zaposlenih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, sudovima, školama, zdravstvenim centrima...

Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu stupa na snagu danas. Ovom odlukom se određuje maksimalan broj zaposlenih na neodređeno u državnim ustanovama, a usklađivanje broja zaposlenih sa njom moraće biti sprovedeno do početka februara 2016. godine.

Ova odluka, objavljena u "Službenom glasniku", uticaće na skoro sve institucije. Njom je za opštinu Negotin propisano da maksimalan broj zaposlenih na neodređeno u lokalnoj samoupravi može biti 490. Viši sud u Negotinu može da ima 28, Osnovni 44, a Prekršajni 18 zaposlenih. Više javno tužilaštvo i Osnovno javno tužilaštvo mogu da zapošljavaju po 8 radnika, a Okružni zatvor u Negotinu 26.

Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno u svim osnovnim školama opštine Negotin može biti ukupno 250, a u srednjim 205. Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ predviđeno je da ima najviše 23 radnika. U Zdravstvenom centru Negotin može da bude  angažovano ukupno 529 ljudi za stalno, a u Centru za socijalni rad Negotin 11.

Ukoliko neka od ustanova ima veći broj zaposlenih na neodređeno od broja navedenog u odluci moraće se izvršti racionalizacija najmanje do navedenog broja zaposlenih.

Na nivou države manje će biti zaposlenih u Poreskoj upravi, Upravi Carina, Republičkom zavodu za statistiku, Republičkom fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, itd... Najveći broj zaposlenih imaće Ministarstvo prosvete i sve što spada pod njegovu nadležnost.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

14 # Delija 10-12-2015 09:35
"Narod je stoka, kod ga vodiš, tamo ide"
To su reči Kneza Srpskog, Miloša Obrenovića.
Inače, sve što je Desko napisao, stoji, dakle potpisujem i ja...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
19 # Desko 09-12-2015 20:54
Ne znam da li ce jos nesto da zahtevaju vlasnici Srbije MMF i zasto postoje izbori kad na njima ne biramo ko ce da nas vodi vec ko ce da potpisuje i izvrsava naredjenja MMF.
Sta ce biti ako narede jednog dana da svi skocimo u bunar jer cemo i tada bezuslovno poslusati.
Da li vlada podnosi racun narodu ili MMF ,mada tu nema dileme jedino me muci da li vise slusamo MMF ili EU to je dilema , anarod je stoka sto je odavno reko Nikola Pasic i nije mnogo pogresio.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com