Iako je planirano da EPS prethodnu godinu završi u minusu od preko 35 milijardi, ovo preduzeće je iz 2015. godine izašlo u plusu od 2,5 milijarde dinara.

Finansijski direktor EPS-a Aleksandar Surla je, na Biznis forumu na Kopaoniku, istakao da je EPS najveće privredno društvo u Srbiji, i da ono ukupnim prihodima budžeta ima učešće od sedam odsto. Surla je dodao i da je EPS, na osnovu poreza, doprinosa, akciza, takse na ekologiju i slično, u budžet uplatio 65 milijardi dinara od početka 2015. godine.

Ovom prilikom on je naglasio da je rezultat mnogo bolji od planiranog, te da iako je EPS početkom 2015. poslovao noseći se sa posledicama poplava iz 2014, uspeo je da i pored ogromne štete načinjene poplavama,  proizvodnju vrati  na isti nivo za manje od godinu dana.

Po rečima Aleksandra Surle ostvarene su i značajne uštede, pa je na primer, EPS uštedeo 1,4 milijarde dinara samo centralizovanjem nabavki.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com