Opština Negotin će pomoći adaptaciju prostorija za preradu mleka (proizvodnju sira), proizvodnju i čuvanje meda, proizvodnju vina i prostorija u funkciji ruralnog turizma. Prijave se predaju opštinskoj upravi, najkasnije do 31. marta, kako bi članovi nadležne Komisije obišli sve zainteresovane i utvrdili činjenično stanje pre početka investicije.

Komisija za realizaciju programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Negotin u 2016. godini, uputila je poziv zainteresovanim licima za adaptaciju prostorija za preradu mleka i proizvodnju sira, proizvodnju i čuvanje meda, za adaptaciju vinarija i proizvodnju vina i prostorija namenjenih seoskom turizmu – da se prijave Opštinskoj upravi, kako bi članovi Komisije mogli da obiđu sve zainteresovane i utvrde činjenično stanje pre početka investicije. Reč je tzv. „nultom pregledu“ prostorija, kako bi se posle završetka investicije i ponovnog obilaska prostorija pravilno procenilo da li su prikazani troškovi, za koje se tražio podsticaj, adekvatni ulaganju. Obrazac prijave se preuzima i popunjen predaje preko uslužnog centra opštinske uprave Negotin, za Komisiju za realizaciju programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Negotin u 2016. Prijave se primaju do 31. marta. Komisija će obići sva gazdinstva koja se prijave, kako bi utvrdila stanje objekta pre početka investicije.

Da podsetimo, za razvoj svih oblasti poljoprivredne proizvodnje u 2016. godini, opština Negotin je u budžetu obezbedila više od 52 miliona dinara, s tim što će polovina sredstava biti utrošena, upravo, za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, tzv. subvencije.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # Sava 28-03-2016 19:05
Opsti lopovluk za izbore kad ce ako nece sad .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
12 # Zarkovic 22-03-2016 15:36
Jos jedna zamagljena subvencija koja ce biti maksimalno loupotrebljena da se srede vikendice i pomocni objekti o trosku gradjana Negotina .
Da ne bude zabune,postoje propisi koje treba zadovoljiti za ove objekte(mleko sir ,vino,med)i za njih treba projekat.Kad konkurisete podnosite projekat ,a komislija kontrolise da li ste radili po njemu.Ovde se "volonteri " prosetaju da utvrde pocetno "nulto " stanje,smesno.Zasto postoje projekti koji treba da su u skladu sa zakonom koji propisuje izgled tih prostorija,verovatno za ukras.
Jer kad bi trebali da ispunite zadate uslove verovatno niko ne bi ulazio u takvu investiciju. Ovko ce lepo adaptirati kupatilo i sobe o trosku gradjana ,lepo.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Laponac 26-03-2016 18:55
Kad bi trazili projekat koji je skup niko od njih ne bi hteo da ulazi u te gluposti pogotovu oni koji prodaju vino,med,sir na pijaci sve su to sitne ribe koje nemaju pare za bacanje .Ovako ce se nafatirati oni koji vec imaju sve pa da dodaju jos malo,a lep je to i predizborni trik.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com