Ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman posetio je juče Negotin i u društvu predsednika naše opštine obišao toplanu “Veljko Vlahović”.

 

Razgovarao sam sa predsednikom opštine Negotin Milovanovićem kao i sa direktorom JKP “Badnjevo”. Tom prilikom sumirali smo rezultate zajedničkih ulaganja i saradnje Vlade SR Nemačke i vaše opštine. Moji utisci su pozitivni jer je toplana rehabilitovana a to je veoma važan projekat i korak u sklopu nemačko-srpske saradnje. Mi smo ovde uložili oko 400.000 evra za nove kotlove, nove cevi i podstanice.” – rekao je Ditman.

I Milovanović je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i istakao je da su ova ulaganja dovela do znatnih ušteda. Predsednik opštine Negotin ističe i da je na deonicama gde su postavljene nove cevi gubitka vode gotovo da nema a da je za zagrevanje ovog područja sada potrebno i do 20 % manje mazuta nego što je do skoro bio slučaj. 

Posredstvom KfW banke Vlada Savezne Republike Nemačke je u JKP„Badnjevo” Negotin do danas uložila oko 400 000 evra u modernizaciju sistema daljinskog grejanja na području opštine Negotin. Iz opštinskog budžeta u ove svrhe istovremeno je izdvojeno dodatnih 76 500 evra, a predsednik opštine Negotin nada se da će se sa SR Nemačkom, odnosno njenom Vladom ući i u petu fazu projekta kojom je predviđeno spajanje ZC Negotin na daljinsko grejanje, čime bi dodatno došlo do novih štednja i boljih uslova za grejanje u ovoj ustanovi. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com