Na području opštine Negotin pšenica, posejana jesenas, na 6 500 hektara je u stanju mirovanja i u različitim je fazama razvoja s obzirom na vreme setve, koja je zbog poznatih vremenskih neprilika prošle godine trajala od 1. oktobra do sredine decembra.

Ilustracija: Freeimages.com

Pšenica je odolela prvim mrazevima koji su obeležili kraj prošle i početak nove kalendarske godine. Temperature, koje su se na području opštine Negotin spuštale i do minus 18 stepeni nisu oštetile useve, zahvaljujući snežnom pokrivaču koji ih je štitio. Inače, setvom svih kultura, od oktobra do decembra, na području opštine Negotin obuhvaćeno je 9,5 hiljada hektara, a pšenica je umesto na 7 hiljada i sto, posejana na 6 i po hiljada hektara. Slična je situacija i u ostalim opštinama Borskog upravnog okruga u kojima je, umesto planiranih 18 hiljada hektara, pšenicom zasejano 80 odsto površina.  

Prema rečima Vladice Gavrilovića, savetodavca za ratarstvo u Poljoprivredno savetodavnoj i stručnoj  službi za Borski okrug sa sedištem u Negotinu, pšenica je u stanju mirovanja, a u zavisnosti od vremena setve, u različitim je fazama razvoja.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com