Na 28. redovnoj sednici Skupštine opštine Negotin,održanoj u petak, 28. oktobra, za sat vremena, odbornici izglasali 17 odluka i rešenja iz delokruga rada lokalnog parlamenta. Sednicu obeležilo jednoglasno ZA predložene tačke dnevnog reda odbornika stranaka okupljenih oko vladajuće koalicije SNS-SPS. Tokom trajanja, zasedanje je napustio veći broj odbornika, ne samo iz redova malobrojne opozicije 

 

Iako se očekivalo, povodom Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu, za period januar-septembar 2016. godine, nije se oglasio niti jedan odbornik SO Negotin. U akcentima sa jučerašnje sednice izdvajamo da su ukupno ostvareni prihodi u pomenutom devetomesečnom periodu iznosili 676.805.520 dinara, odnosno 56,06%, a ukupno ostvareni prihodi svih izvora - 893.162.958,00 dinara, zajedno sa prenetim viškom prihoda u iznosu od 127.660.000 dinara, što predstavlja ostvarenje od 56,02 odsto. Između ostvarenih prihoda i primanja i izvršenih rashoda, u pomenutom izveštajnom periodu, ostvaren je suficit od  skoro 12,5 miliona dinara. Izveštaj o ostvarenju Odluke o budžetu opštine Negotin za period januar-septembar 2016. godine prihvaćen je glasovima 30 odbornika negotinske Skupštine.

Lokalni parlament je izglasao i Odluku Nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ Negotin o utvrđivanju cenovnika grejanja za sezonu 2016/2017. Cena za stambeni prostor povećana je sa 4,62 na 4,71 dinar po kilovat satu u varijabilnom delu, dok će se fiksni deo umesto 24,20  kako je bilo u prošloj, ove sezone plaćati 26,70 dinara po metru kvadratnom. Za poslovni prostor i ustanove varijabilni deo iznosiće 5,89 dinara po kilovat satu što je povećanje od 0,11 dinara. Fiksni deo cene biće 33,37 što je za 3,12 dinara po kilovat satu više nego u prethodnoj sezoni.  

Odbornici SO Negotin su usvojili Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem i mišljenjem ovlašćenog revizora na finansijski izveštaj JKP „Badnjevo“ Negotin za 2015. godinu, kao i odluke o usklađivanju osnivačkog akta JP za komunalne delatanosti „Badnjevo“ i JP za građevinsko zemljište, sa Zakonom o javnim preduzećima. Doneta je i odluka o određivanju pravca pružanja državnih puteva prvog i drugog reda, koji prolaze kroz naseljeno mesto Negotin sa Rešenjem ministarstva i o prestanku funkcije delova puteva, uz odluku o utvrđivanju i označavanju naziva naseljenih mesta, ulica i trgova, načinu utvrđivanja kućnih brojeva i označavanju zgrada brojevima na teritoriji opštine Negotin. Donete su i odluke o planu detaljne regulacije Rogljevačkih pivnica u opštini Negotin i  o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu besteretnim pravnim poslom u katastarskim opštinama: Jabukovac, Negotin, Veljkovo, Bukovče, Kobišnica, Srbovo i Tamnič i još nekoliko sličnih odluka. 

Usvojen je i Izveštaj o radu Predškolske ustanove „Pčelica“ za školsku 2015/2016. godinu uz donošenje Rešenje o davanju saglasnosti na godišnji plan rada negotinskog Vrtića za 2016/2017. godinu, a izmenjeno je i Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Vuk Karadžić“. 

Sednica sa 17 tačaka dnevnog reda je trajala sat vremena, a od 45 odbornika aktuelnog saziva prisustvovalo joj je njih 40.

Portal ES će narednih dana objaviti opširniji izveštaj  vezan za devetomesečno izvršenje budžeta opštine Negotin. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

12 # MIROSLAV 29-10-2016 19:56
BIO SAM U TITOVO VREME REFERENT ZA SKUPŠTINSKE POSLOVE SA TRI VEĆA (POLITIČKO, MESNIH ZAJEDNICA I UDRUŽENOG RADA). KADA SAM BROJAO GLASOVE NIKADA SE NIJE DESILO DA JE ISTI BROJ GLASOVA. MOJ ZAKLJUČAK JE DA JE SEDNICI PRISUSTVOVALO 40 LJUDI BEZ MOZGA JER SE NE RAZUMEJU U NI JEDAN PROBLEM (od 17 tačaka dnevnog reda) ILI SU TO OSOBE KOJE NEMAJU SVOJE JA, JER UMESTO NJIH ODLUČUJU PARTIJSKI MOZGOVI (SPS - Urtović i SNS - jOVAN) !
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com