Na osnovu člana 34 Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl.glasnik RS“,br. 129/07 i 83/2014 – dr.zakon ) i člana 45 Statuta opštine Negotin („Sl. list opštine Negotin“, broj: 9/15-prečišćen tekst) i člana 57 Poslovnika Skupštine opštine Negotin („Sl.list opštine Negotin“, broj 25/08), predsednik Skupštine opštine Negotin, Ljubisav Božilović je trideseto zasedanje zakazao za 10 sati 

FOTO: Dragan Trikić

 

Prema predloženom dnevnom redu odbornici SO Negotin danas će razmatrati Odluku o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji Opštine ali i Odluku o budžetu opštine Negotin za 2017. godinu sa kadrovskim planom. Uz to, predloženo je razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji i tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa opštine Negotin za period od  2017. do 2021. godine. Odbornici lokalnog parlamenta trebalo bi da se izjasne i o Odluci o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, ali i o Rešenju o davanju saglasnosti na Odluku o promeni pretežne delatnosti Javnog preduzeća za građevinsko zemljište opštine Negotin. Na dnevnom redu je donošenje još dva rešenja: o davanju saglasnosti na Program poslovanja za 2017. godinu Javnog preduzeća za komunalne delatnosti „Badnjevo“ Negotin sa finansijskim planom i Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom za 2017. godinu Turističke organizacije opštine Negotin.  

O svim nacrtima odluka i predlozima rešenja na poslednjoj sednici Opštinskog veća pozitivno su se izjasnili članovi Opštinske vlade, koja je u najvećem broju tačaka, njihov predlagač za skupštinsku raspravu. (O tome je bilo reči u tekstu na portalu ES, 15. Decembra, u izveštaju pod naslovom: Opštinska vlada u Negotinu utvrdila predlog Odluke o budžetu za 2017. godinu).

Aktuelni saziv SO Negotin ima 45 odbornika, a ukoliko ne bude dopuna na današnjem tridesetom zasedanju radiće se po predloženom dnevnom redu, koji smo vam preneli na uvid.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com