Za jednokratne pomoći korisnicima materijalnih i socijalnih davanja - 605 hiljada dinara.  Negotinskom komunalu iz budžeta 7.776.000 dinara, za nabavku vozila – cisterne za održavanje kanalizacione mreže.  Neke su od odluka koje su juče doneli članovi Opštinskog veća. Odbornici SO Negotin se danas izjašnjavaju o desetak tačaka dnevnog reda

FOTO: Dragan Trikić

Opštinsko veće utvrdilo je predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Negotin. Komisija je dužna da izradi predlog Godišnjeg programa i da, između ostalog, razmatra pristigle zahteve po pravu na korišćenje bez plaćanja naknade i po pravu prečeg zakupa. Uz još neke teme iz delokruga rada opštinske vlade, kao što je predlog Rešenja o imenovanju komisije za utvrđivanje naziva ulica, trgova i drugih delova naseljenog mesta, Opštinsko veće je posle razmatranja donelo i Rešenje o izdvajanju 243.615 dinara, iz lokalnog budžeta, za izradu stolarije na crkvi u Srbovu.  Za nabavku vozila – cisterne za održavanje kanalizacione mreže, Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“, odobren je iznos od 7.776.000 dinara. 

Uvažen je i zahtev Centra za socijalni rad, tako da će iz budžeta opštine Negotin biti izdvojeno 605.000 dinara, na ime dodele jednokratne pomoći korisnicima materijalnih i socijalnih davanja, po osnovu nesposobnosti za rad i za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Visina jednokratne pomoći je 5 000 dinara.

Opštinsko veće se saglasilo i sa Odlukom UO Centra za socijalni rad kojom je usvojen Program o izmeni programa korišćenja odobrenog namenskog transfera prenetog od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Umesto kupovine kontejnera za stanovanje, ovom izmenom, 350.000 dinara biće utrošeno za poboljšanje standarda korisnika socijalne zaštite.

Veće je prihvatilo i izmene Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Negotin za 2016. godinu. 

Sednica Opštinskog veća održana je juče u susret današnjem, poslednjem ovogodišnjem, zasedanju odborničke Skupštine, koja sa radom počinje u 10 sati. Prema najavi, za sednicu SO Negotin je predloženo 11 tačaka dnevnog reda. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com