Subvenciju za zapošljavanje teže zapošljivih nezaposlenih lica na novootvorenim radnim mestima u opštini Negotin, u 2016. godini, dobilo je ipak pet, a ne šest poslodavaca, kako nam je prethodno saopšteno iz Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Boru. Visina subvencije je, inače, iznosila 200 000 dinara 

 

Na portalu East Side, 22. januara ove godine, u tekstu pod nazivom „Više od hiljadu i po nezaposlenih Krajinaca na posao čeka duže od godinu dana“, u jednom delu dotakli smo se i programa dodele subvencije poslodavcima  za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže upošljivih na novootvorenim radnim mestima u opštini Negotin. Tom prilikom smo, kako nam je i rečeno, naveli da je šest poslodavaca dobilo takvu subvenciju i da je ona iznosila 200.000 dinara po zaposlenom licu. Zahvaljujući ljubaznosti zaposlenih u Filijali NSZ u Boru, našem portalu je dostavljen i spisak poslodavaca u Negotinu, koji su koristili ovu vrstu podrške. Međutim, tokom dana nam je  dostavljena ispravka sa adrese Mirka Mirkovića, načelnika Odeljenja Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Bor, u kojoj se navodi, da je spisak poslodavaca koji su koristili subvenciju za otvaranje novih radnih mesta u Negotinu u 2016. godini, pretpeo izmene. U dopisu se navodi da se „u prethodnom spisku pod rednim brojem 5 nalazio poslodavac  UR Bulevar Petica  iz Negotina kao korisnik subvencije, međutim sa ovim poslodavcem nije zaključen ugovor jer je isti odustao od subvencije, tako da je urađena prepravka prvobitno poslatog spiska“, navedeno je u ispravci borske Filijale NSZ dostavljenoj našoj redakciji.

Sa prosleđenom ispravkom spisak poslodavaca u Negotinu, koji su koristili subvenciju za zapošljavanje teže zapošljivih nezaposlenih lica na novootvorenim radnim mestima u 2016. godini sada izgleda ovako: 

1. UR GRIL Đorđe Plus, Negotin, odobrena subvencija za zapošljavanje 1 lica u iznosu od 200.000,00 dinara

2. Auto Mas Janković, Negotin, odobrena subvencija za zapošljavanje 1 lica u iznosu od 200.000,00 dinara

3. Agencija Profit je dobit, Negotin, odobrena subvencija za zapošljavanje 1 lica u iznosu od 200.000,00 dinara

4. DOO Vila Deluks, Negotin,  odobrena subvencija za zapošljavanje 1 lica u iznosu od 200.000,00 dinara

5.UR Lepi 202, Negotin, odobrena subvencija za zapošljavanje 1 lica u iznosu od 200.000,00 dinara.

U objašnjenju nije navedeno kako je utrošeno tih 200 hiljada dinara sredstava namenjenih šestom poslodavcu sa kojim nije zaključen ugovor jer je isti odustao od subvencije i  da li je taj novac preusmeren u neke druge programe  NSZ, ukoliko je to uopšte moguće kada je reč o već utvrđenim iznosima za konkretnu vrstu podrške. 

Iz Filijale NSZ u Boru očekujemo da nam na ponovljeni zahtev uskoro dostave i imena svih lica koja su dobila subvencije za pokretanje privatnog biznisa, odnosno samozapošljavanje, budući da je u iscrpnom odgovoru na sva postavljena pitanja portala ES, izostao samo ovaj koji očekujemo i za koji verujemo da nije sporano dati ga javnosti na uvid. 

Inače, po programu  samozapošljavanja  u 2016. godini u opštini Negotin  14 lica je pokrenulo sopstveni biznis uz dodelu subvencije za samozapošljavanje. Osam lica je dobilo subvenciju od po 180.000,00 dinara i to je bilo po Republičkom Javnom pozivu NSZ za dodelu subvencije za samozapošljavanje, dok je šest lica dobilo subvenciju od 160.000,00 dinara i to po Javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje koji  je objavila Opštinska Uprava Negotin po programu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja – LAPZ. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com