Da li će Negotinska Krajina u godinama koje dolaze, osim po vinu, postati prepoznatljiva i po organskoj hrani?  

Ilustracija

U opštini Negotin od pre nekoliko godina ozbiljno se razmišlja o organskoj proizvodnji. Tako je još 2012. godine registrovano Udruženje Centar za organsku proizvodnju, a godinu dana kasnije otvoreno je i Odeljenje Fakulteta ekološke poljoprivrede Educons Univerziteta iz Sremske Kamenice, koje radi pri Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Rajko Bosnić" na Bukovu kod Negotina. Zahvaljujući tome u Negotinu se školuju budući stručnjaci, inženjeri poljoprivrede, koji će se baviti proizvodnjom zdravstveno bezbedne hrane. Inače, svi programi Educons univerziteta su akreditovani i licencirani i studentima pružaju najaktuelnija evropska znanja po visokim standardima. 

Nakon potpisivanja ugovora o zakupu 190 ha poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i italijanska kompanija "Rigoni di Asiago", označili su skori početak konkretne realizacije investicije u organsku proizvodnju lešnika, na području opštine Negotin.  

Više o značaju ove investicije i organskoj proizvodnji čitajte u najnovijem izdanju Informativnog lista Negotinske Krajine EastSide. Uskoro!

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com