Tokom jednogodišnje realizacije projekta, izrađene tematske studije, koje će poslužiti za izradu akcionih planova lokalnog ekonomskog i ruralnog razvoja opština Negotin i Kladovo.

Realizacijom Projekta "Unapređenje upravljanja javnom imovinom u opštinama Negotin i Kladovo", od januara prošle, do januara ove godine,  unapređen je  način upravljanja javnim resursima opštine, smanjeni su troškovi i povećan je prihod od javne imovine, rekla je na završnoj konferenciji za novinare i članove projektnog tima, Aleksandra Matić, samostalni stručni saradnik Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i ruralni razvoj opštine Negotin. Na današnjem skupu kojim je ozvaničen završetak ovog jednogodišnjeg projekta iz programa EU "Exchange 4", zbog izuzetnih rezultata koji su zabeleženi i štednje kod trošenja sredstava, najavljena je mogućnost da se i u naredna dva do tri meseca nastave započeti poslovi, na kojima će opština Negotin, inače,  svakako istrajati, imajući u vidu da je to i bio jedan od dugoročnih ciljeva lokalne samouprave .

Zadatak Projekta koji je približio dve susedne opštine u istočnoj Srbiji je bio  da se urade analize i studije o upravljanju imovinom u Negotinu i Kladovu, a one će biti polazište za izradu akcionih planova budućeg lokalnog ekonomskog i ruralnog razvoja, rekao je učesnik KZN, Igor Miščević, saradnik na projektu.  Realizacija projekta je podrazumevala niz važnih aktivnosti, od kojih i one vezane za unapređenje ljudskih resursa. 

"Na teritoriji opštine Negotin, komisija koja je formirana u okviru projekta popisala je 3 300 jedinica i jedna smo od opština u kojoj je najviše urađeno do sada, a prilikom obilaska terena pronađeni su i objekti, o kojima do sada nismo imali saznanja", istakao je između ostalog Predrag Stanić, šef Odeljenja za opštu upravu, imovinske i stambeno komunalne poslove predstavljajući rezultate projektnih aktivnosti.    

Najvažniji cilj Projekta, izrada imovinske karte opštine,  kroz jačanje upravljanja javnim resursima, u potpunosti je ostvaren, zaključeno na KZN,  organizovanoj na kraju realizacije jednog od finansijski najvrednijih projekata iz Programa EU "Exchange 4" u opštini Negotin.

Ukupna vrednost projekta unapređenja upravljanja imovinom je  118,5 hiljada evra. Donacija EU je iznosila  85,57% (102,808 e), a ostatak , oko 16 hiljada evra, sufinansirala je opština Negotin kao nosilac projekta, kroz angažovanje svojih kadrovskih i drugih resursa. 

U proteklom jednogodišnjem periodu, inače, sa oko 200 hiljada evra donacije, Evropska unija je u opštini Negotin  omogućila realizaciju tri projekta iz programa "Exchange 4".  Reč je o projektima "Ruka koja pomaže",  koji je završen ovih dana, "Strateško planiranje - izrada lokalnog plana upravljanja otpadom", koji se realizuje do marta i po finansijskoj podršci najvećem, "Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo". Nosilac projekta je bila opština Negotin, a partner susedna - Kladovo. Realizacija Projekta "Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo" iz programa "Exchange 4",  koji je finansirala EU, a sprovodila Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji, počela je  krajem januara 2014. godine, kada je potpisan ugovor o donaciji sa Delegacijom EU koja  je njime rukovodila.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com