U utorak 19. decembra 2017. godine u 10 časova bila je otvorena javna rasprava o nacrtu Odluke o Budžetu za 2018. godinu.

 

Stavka u Budžetu koja žitelje Negotinske Krajine sigurno najviše zanima, a koja je ujedno i najveći prihod naše opštine, jeste porez na imovinu. Po svemu sudeći i onome što je navedeno u nacrtu Odluke o Budžetu za 2018. godinu, sledi nam povećanje prihoda za narednu godinu. 

Ako znamo da se u Negotinu nije gradilo prethodne godine, bar ne nešto veliko, kao i to da novih investicija gotovo da nije ni bilo, postavlja se pitanje šta je zapravo razlog većih prihoda? Postoji dilema, ili će se povećati poreska stopa ili će pak, naplata istih biti efikasnija? Ostaje dilema i nedoumica o čemu je zaista reč...

Do kraja novembra tekuće godine, naplata poreza na imovinu iznosila je 152 miliona dinara, a za sledeću godinu planirani su prihodi od čak 337.900.000 dinara! Postavlja se pitanje na koji način je  planirani ovoliki porast prihoda, a nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor i na ovo pitanje.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

22 # Dzimi 22-12-2017 09:36
A zasto ne uradite kako bi pravi novinar uradio i pitao lokalnu samoupravu, odellenje za poresku administraciju da li je porez za 2018. povecan ili ne. Ovako samo amaterski pisete
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # Joca 21-12-2017 15:31
kako na osnovu cega je planirano povecanje? pa na osnovu zelja i potreba
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
13 # Milos 21-12-2017 15:14
Porasle su potrebe sadasnje uprave, reket !
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
13 # Дијаспора 21-12-2017 13:06
Какав апсурд!?
Да ли се овим стимулише становништво да напушта своја огњишта и останак на селу?!
Да ли је логично плаћати еко таксу у нај загађенијој општинччи у Србији?!
Које одводњавање имамо и какво пречишћавање вода имамо?!
Ко ће да плати порез кад је више од пола становништва у расејању, које неће ни у пензију да се врати, јер су заслужили бољи живот, а не малтретирање на сваком кораку?!
Шта ће се десити онима који све те дађбине немају од куд да плате?!
Да би се асфалтирале улице по селима, које НИКАД нису асфалтиране, требају “глупи” сељаци да плате добровољни прилог, КАКВА ПАМЕТНА ФОРА?! У граду се плаћа из буџета!!!!
ХАЈДЕМО СВИ У ГРАД А СЕЛА ДА НАПУСТИМО!!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com