Privremeni organ Opštine Negotin, nakon rasprave, usvojio je budžet za 2018. godinu. U opštinskoj kasi naći će se 1.802.845.000 dinara, 350 miliona više nego u prethodnoj godini. Od izvornih prihoda u budžet očekuje se 1.378.058.000 dinara, dok se iz drugi prihoda očekuje 424.787.000 dinara.

 

Ovo je programski budžet koji predviđa ulaganja u osnovna sredstva i investicije u iznosu većem od pola milijarde. Novina u ovom budžetu je da se usluge boravka dece u predškolsim ustanovama uplaćuju direktno u budžet Opštine Negotin, pa samim tim PU „Pčelica“ neće imati sopstvene prihode.

Na istoj sednici donesena je i Odluka o načinu utvrđivanja naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine za 2018. godinu u istom iznosu kao i u prošloj godini.

Takođe usvojene su  i Odluka o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim objektima na teritoriji opštine Negotin, Odluka o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće održavanje zgrada i naknade za prinudnog profesionalnog upravnika.

Utvrđen je i predlog Odkuke o davanju imena novim ulicama koji će biti upućen nadležnom Ministarstvu. Članovi privremenog organa usvojili su i rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova školskih odbora OŠ „Stevan Mokranjac“ i Tehničke škole.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com