Nakon Bora i Kladova i u Negotinu je počela podela identifikacionih kartica za penzionere. Prve ID kartice penzionerima uručio predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković. 

Foto: www.negotin.rs / Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin

Umesto penzionih čekova i negotinski penzioneri će uskoro dobiti identifikacione kartice koje izdaje PIO fond, a koje su besplatne i služe za ostvarivanje određenih pogodnosti. 

Penzioneri neće više morati da nose penzione čekove ili rešenja za dokazivanje svog statusa, već će to činiti ID karticom. Karticom se štiti i poverljivost podataka od ličnog interesa, s obzirom da ona sadrži samo ime i prezime korisnika, identifikacioni broj i filijalu gde lice prima penziju, dok ček sadrži mnogo više ličnih podataka o penzioneru. 

Ideja Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, prilikom pokretanja ovog programa i inicijative za izradu ID kartica, jeste da se u akciju uključe i veliki trgovinski lanci na lokalu koji bi omogućili razne popuste kroz korisnicima kartice. 

Troškove izrade ID kartice snosiće PIO fond, a penzioneri će svoje kartice dobijati sukcesivno, od poštara, uz isplatu penzija ili u filijalama PIO fonda.  U opštini Negotin identifikacione kartice dobiće 8951 penzioner. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com