Odbornici Skupštine opštine Negotin na trećoj sednici dali saglasnost na Odluku NO JKP Badnjevo o raspisivanju licitacije i utvrđivanju početnih cena za godišnji zakup tezgi na zelenoj pijaci za period 01. aprila 2018. do 31. marta 2019. godine.

 

U odnosu na prošlu godinu cene zakupa tezgi na Zelenoj pijaci uvećane su za 5 odsto, pa će tako početna cena za pijačne tezge za prodaju poljoprivrednih proizvoda – cveća i zanatske robe iznositi 10.500 dinara, odnosno 12.600 sa PDV -om, prostor za prodaju sadnica iz kaveza i pijačne tezge sa kavezima za prodaju lubenica i kupusa 13.125 odnosno 15.750 sa PDV-om, dok je nova početna cena zakupa vitrina za prodaju mlečnih proizvoda 15.750 bez PDV-a odnosno 18.900 dinara sa PDV-om. Povećanje cena zakupa predviđeno je Programom poslovanja JKP “Badnjevo” u 2018. godini. Pored zakupa koji je na godišnjem nivou, JKP “Badnjevo” poljoprivrednim proizvođačima naplaćuje i dnevnu taksu. Kako će na nove cene reagovati poljoprivredni proizvođači, kojih je sve manje, pogotovo proizvođači sira, koji su prošle godine zakupili samo 16 vitrina, videće se na na samoj licitaciji.   

 

JKP „Badnjevo“ iniciralo je i izmenu Odluke o javnim parkiralištima, koja je takođe doneta na trećoj sednici Skupštine opštine Negotin. Razlog za izmenu postojeće odluke je regulisanje prodaje polovnih automobila, bostana i kupusa na parking prostoru kod Zelene pijace, kao i mogućnost naplate parkiranja na području opštine Negotin. U obrazloženju Odluke, navodi se takođe i da je osnovni problem u njenoj primeni bila “doplatna karta”, koja je predviđena kao vid kazne za neplaćanje parking, a javno preduzeće nema zakonskih ovlašćenja da naplaćuje kaznu. Izmenom Odluke umesto doplatne karte, predviđena je naplata dnevne karte za neplaćanje parking mesta. Donošenjem ove Odluke ponovo će biti dozvoljena i prodaja lubenica i kupusa na delu parkinga preko puta pijace. Izmenom Odluke usaglašene su i  kaznene odredbe sa Zakonom o prekršajima. 

Foto: negotin.rs / sajt opštine Negotin

Odbornici Skupštine opštine Negotin doneli su i  Odluku o usvajanju Programa razvoja turizma opštine Negotin za period od 2017. do 2026. godine.  Turizam je jedan od značajnih razvojnih potencijala opštine Negotin, a Program razvoja turizma opštine Negotin, predstavlja relevantan sektorski dokument čijom se primenom doprinosi realizaciji osnovnih razvojnih prioriteta i ciljeva lokalnog ekonomskog i ruralnog razvoja opštine Negotin. 

Na trećoj sednici usvojeni su i  izveštaji o radu i finansijskom poslovanju  Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva Negotin, Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, Centra za socijalni rad Negotin i Turističke organizacije opštine Negotin.  Doneta su Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju školskih odbora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ osnovnih škola „12. septembar“, „Vuk Karadžić“, “Momčilo Ranković” u Rajcu, “Vera Radosavljević” i Negotinske gimnazije.

Izabrani su takođe i predsednici, zamenici i članovi preostalih pet od jedanaest Komisija Skupštine opštine Negotin. Predsednik Komisija za omladinu sport i fizičku kulturu biće Ivan Kojić, dr Sanela Strainović izabrana je za zamenika predsednika, a dr Jasmina Rajković, dr Dragiša Baraganović i Ivan Nikolić za članove. Komisijom za odnose sa verskim zajednicama predsedavaće Dragana Đorđević, njen zamenik biće Miodrag Petrović, a  članovi Radoslav Bogdanović, Spasoje Nedeljković i Zoran Stanojević.  Za predsednika Komisije za saradnju sa susednim zemljama, međunarodnim asocijacijama lokalnih vlasti i radnicima na privremenom radu u inostranstvu izabran je Dragoljub Ostrovljanović, njegov zamenik biće dr Siniša Čelojević, a članovi ove komisije su  dr Dušan Furnigić, Aleksandar Stanojević i Slađan Mihajlović.  Komisiju za razvoj mesnih zajednica činiće Dragan Dobrosavljević, predsednik, Ljubiša Savić, zamenik predsednika i članovi  Obren Nikolić,  Željko Stević i Toplica Đorđević, član, a  Komisija za zaštitu životne sredine Skupštine opštine Negotin, predsednik Živojin Niculović, zamenik predsednika Voislav Popović i članovi Dragan Milošević, Tanja Đorđević i Dragan Drondić.  

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com