Od 14 Zemljoradničkih zadruga, koliko ih ima u opštinama Borskog okruga, čak sedam ZZ je aktivno na području opštine Negotin.

Ilustracija: Freeimages.com

Dve Zemljoradničke zadruge u Prahovu, ZZ "Uljarica" u Negotinu i zadruge u Šarkamenu, Jabukovcu, Kovilovu i Rogljevu, čine polovinu ukupnog broja zadruga aktivnih na području opština Borskog upravnog okruga. Sve one već su završile registraciju svojih poljoprivrednih gazdinastava, koja je inače moguća  tokom cele godine. Za razliku od registracije, preregistracija i obnova PG, uglavnom, je oročena i najčešće se sprovodi tokom februara i marta, pa je tako i ovogodišnja u toku. 

U sedištu Zadružnog saveza Borskog okruga u Negotinu, svakodnevno se pružaju usluge i pomoć  individualnim poljoprivrednim proizvođačima  koji žele da se uključe u preregistraciju i obnovu poljoprivrednih gazdinstava za 2015. godinu. Rok je 31. mart, a do tada bi svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači trebalo da podnesu predviđenu dokumentaciju na šalterima Uprave za trezor. Od Slađane Živković, sekretara Zadružnog saveza Borskog okruga saznajemo da je interesovanje individualnih poljoprivrednika za preregistraciju, u odnosu na prethodne godine,  osetno veće, s obzirom na povoljnosti koje, kako kaže, nisu male, počev od subvencija, kojih će biti, ali u jednom delu pod novim uslovima, predviđenim izmenjenim Zakonom o poljoprivredi.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # DEDA ILIJA 03-04-2017 23:21
KORISTIM OVAJ DAVNO OBJAVLJENI TEKST ZA PORUKU JOVANKI STANOJEVIĆ. AKO ŽELITE DA SE BAVITE ISTRAŽIVAČKIM NOVINARSTVOM ISPITAJTE NA KOJI NAČIN POSTOJI ZADRUŽNI SAVEZ BORSKOG OKRUGA A U OKRUGU VIŠE NEMA NI JEDNE ZADRUGE OSIM ONE U PRAHOVU (koja nije član tog saveza). SAVEZ JE REGISTROVAN KOD APR NA FALSIFIKOVANU DOKUMENTACIJU 26.12.2016. PO NOVOM ZAKONU O ZADRUGAMA JER ZADRUGE, KOJE SU OSNOVALE TAJ SAVEZ VIŠE NE POSTOJE. KAKO SE KORISTI ZAKUPNINA OD BIVŠE AGROBANKE U DOSTIJEVU ULICU....
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # GRMANAC 23-02-2015 19:49
Mile, kada kažeš "ono drugo je preduzeće DOO,to nije zadruga", grešiš jer to nije ni DOO već Ortačko društvo jednog bračnog para. Uz to ni Uljarica nije zadruga već isključivo vlasništvo jednog jedinog čoveka......
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Mile 23-02-2015 17:53
U Prahovu ima samo jedna zadruga ,ono drugo je preduzeće DOO,to nije zadruga...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com