Zaječarci, prema prošlogodišnjoj odluci o utvrđivanju prosečne tržišne cene, za kvadratni metar poslovnog prostora plaćaju 106.033  dinara, u Soko Banji cena je za ovu godinu utvđena na 117. 000 dinara. Vlasnici poslovnog prostora u Negotinu kvadrat u ekstra i najskupljoj zoni, plaćaju  80 000 dinara.  

S obzirom da još uvek postoje polemike oko visine cene kvadratnog metra poreza na imovinu,  pogotovu za poslovni prostor u opštini Negotin, portal East Side je istraživao kakve su prosečne cene ove kategorije nepokretnosti u nekim, nama najbližim, opštinama u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Saznali smo da je u Zaječaru, primera radi, za 2014. godinu poslovni prostor imao cenu od 106.033 dinara što se može videti iz  Odluke o utvrđivanju prosečne tržišne cene kvadratnog metra  (Sl.list grada 23/2013 ).

Opština Kladovo nije imala Odluku o cenama za 2014, ali je zato prema Odluci donetoj za 2015. godinu cena kvadratnog metra poslovnog prostora utvrđena na iznos od 100.000  dinara.

U opštini Boljevac cena je 61.200 dinara, a u Soko Banji skoro duplo viša, tačnije, ona iznosi  117.000  dinara. 

U opštini Negotin, da podsetimo, cena kvadratnog metra poslovnog prostora u prvoj zoni, prošle, 2014. godine iznosila je 100 000 dinara. S obzirom da je krajem iste godine skupštinskom odlukom grad dobio dve zone, cena za metar kvadratni poslovnog prostora u ekstra zoni je utvrđena na 80 000 dinara, a u prvoj zoni je za deset hiljada dinara niža i iznosi 70 hiljada dinara. 

U susednoj opštini Bor cena kvadrata poslovnog prostora je bila među najnižim prošle godine jer je prema skupštinskoj odluci, Službeni list 19. iz 2013. godine, za ovaj namet valjalo izdvojiti  63 846 dinara. 

Redovnom uplatom rata poreskih zaduženja izbegava se zatezna kamata 

Nije na odmet da podsetimo sve poreske obveznike, vlasnike nepokretnosti na teritoriji opštine Negotin, da je 18. februara istekao rok za zakonsku obavezu uplate prve rate poreza na imovinu za 2015. godinu, a iznos koji je trebalo da se uplati jednak je visini poslednje, četvrte rate, kako je navedeno u rešenju iz prošle godine. Na taj način bilo je moguće izbeći kaznene poene u vidu zatezne kamate od 16 odsto, koja, ukoliko nisu postupili po preporukama lokalne poreske administracije, teče već mesec i po dana. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com