Veliki Letnji vašar u Negotinu bio je poprilično posećen, a džeparoši i pljačkaši su iskoristili gužvu za krađe. 

 

Kako je prethodnih godina za vreme Letnjeg vašara u Negotinu evidentiran porast izvršenja krivičnih dela na samom prostoru vašarišta, negotinska policija je stavila akcenat na pojačanu prisustnost na samom mestu održavanja ove manifestacije. Međutim ni to nije dovoljno pomoglo da se pljačke ne dogode. Tačno je da ih na samom vašarištu nije bilo mnogo, svega jedna prijava nestanka novčanika verovatno od strane iskusnih džeparoša, ali ono što treba da zebrine sve nas jeste da su se pljačke događale van vašarišta. 

Glavnog dana vašara, tačnije 12. jula u večernjim satima između 21 sat i 23 sata, nepoznati izvršilac iskoristio je odlazak od kuće NJ.M. iz sela Bukovča i tom prilikom obio kuću u ulici 7.jula u pomenutom selu. On je ukrao veću količinu zlata, nakita, zlatnika i drugih predmeta velike vrednosti, dok je oštećeni sa svojom porodicom bio na vašarištu. 

Istog dana, u popodnevnim časovima u ulici Timočkoj, obijen je parkiran automobil Mazda, vlasništva R.D. iz Bukovča. Dok je vlasnik automobila obilazio vašarište, nepoznati izvršilac obio je ovo vozilo i oduzeo fotoaparat marke Nikon, ručni sat, naočare kao i određenu količinu inostranog novca i platne kartice.

Prethodnih dana zabeležene su još dve pljačke, jedna se dogodila u Braćevcu kada je obijena kuća vlasnika A.M., dok se druga dogodila u Prahovu i to tokom dana, kada je iz nezaključane kuće vlasnika P.Z. nestao inostrani novac. 

Možda je ovo i najbolji pokazatelj da policija svojim prisusvom na određenom prostoru i prevencijom može uticati na smanjenje izvršenja krivičnih dela jer se na samom vašarištu dogodila svega jedna plačka. Međutim, zbog nedovoljnog broja policajaca u Negotinu otvara se druga nemila situacija koju kriminalci, džeparoši i pljačkaši koriste vešto i za njih uspešno. Sve ovo liči na jurnjavu mačke i miša, samo što je očigledno manje mačaka pa miševi kolo vode.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # Dejan 17-07-2016 15:03
Ma i da ih ima dovoljno postavlja se pitanje njihove sposobnosti. Sta su oni resili sem kradje bicikala? Da li su resili bilo koji "tezi" slucaj? Ne. Sta je bilo sa kradjama u WinWin radnji i slicnim stvarima? Znate kada ce oni resiti ove skorasnje kradje? Pa nikad naravno. Nazovimo stvari pravim imenom.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com