Nepoznati počinioci polomili su pre nekoliko dana sprave dečjeg igrališta u Naselju „Cvećara“. Zahvaljujući našoj sugrađanki objavljujemo nekoliko fotografija koje nam je dostavila na mejl redakcije u nadi da su nadležni adekvatno reagovali

FOTO: Bahati sugrađani višak energije uložili u lomljenje parkovskih rekvizita za najmlađe

U parku u negotinskom Naselju „Cvećara“, iznenađenjima nikad kraja! Poslednje su doneli mladi vandali koji su skoro potpuno uništili rekvizite za zabavu i igru dece, postavljene u tom delu grada. Kako sve to izgleda pogledajte sami na fotografijama koje je našoj redakciji prosledila sugrađanka iz tog naselja, a koja je iz potpuno opravdanih razloga želela da ostane anonimna. Prema njenim rečima pokušaj da smiri rušilački bes, zašto ne reći, grupe mladih huligana, završen je uvredama lične prirode. Usledio je poziv stanici policije i tu se negde završava deo priče o ovom događaju, budući da još uvek nemamo informaciju ko je i da li je izvršio uviđaj na terenu po pozivu zabrinutih žitelja Naselja „Cvećara“. 

Vandalizam ove vrste u našem gradu nije prvi, a sudeći po tome da u dosadašnjem periodu nije podrazumevao ozbiljnije sankcije prema počiniocima neće biti, nažalost, ni poslednji sa kojima se suočavaju stanovnici Negotina. Za utehu nije ni podatak da se slični incidenti beleže širom Srbije. 

Vreme jeste jesenje i veoma hladno, ali je posle ovog vandalizma sasvim izvesno da roditelji neće moći sa svojom decom da prošetaju i da se na kratko zadrže u ovom delu grada, koji je stradao u nerazumnom lomljenju dečijih parkovskih rekvizita. Klackalice su potpuno uništene, a zanimljivo je da su se huligani „ukoštac“ uhvatili i sa betonskom platformom koja nije odolela njihovoj agresiji.  

Žalosno je što je park demoliran  i ostaje pitanje kada će se naći sredstva i kada će ponovo doći na red da se uredi? 

Do tada ne bi bilo na odmet da se roditelji adolescenata i dece koja sebi ne nalaze pravu i odgovarajuću zanimaciju za trenutke dokolice i odmora, pozabave ovim očiglednim problemom, koji osim rušilačke energije usmerene u materijalna dobra preti, za sada, verbalnim nasiljem prema dobronamernim građanima. Od verbalnog do fizičkog napada često ne treba da prođe mnogo vremena. 

Živimo u ovom naselju, tako da u ovaj park često dolazimo. Sada imamo tužnu sliku uništenog prostora na kome leže polomljene klackalice, klupe i izvaljeni betonski stubovi“, rekli su nam prolaznici koje smo zatekli u tom delu grada.

Redakcija portala ES zahvaljuje sugrađanki na fotografijama uz izvinjenje što za sada ne možemo da ponudimo i zvaničan odgovor: da li je i na koji način intervenisala policija koja je, prema navodima našeg izvora, bila pozvana da izađe na lice mesta. 

Slika parka je, doista, prilično tužna.  APELUJEMO NA NADLEŽNE DA REAGUJU!

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com