Građani koji imaju odobrenje za držanje trofejnog oružja dužni su da do 5. marta ove godine to oružje preregistruju, prodaju, onesposobe ili predaju bez naknade u korist Republike Srbije. 

 

Ovo je, podsećaju u policiji, zakonska obaveza, regulisana članom 50. stav 2. Zakona o oružju i municiji, kojim je propisano da su fizička lica koja imaju odobrenje za držanje trofejnog oružja dužna su da u roku od godinu dana, od dana početka primene ovog zakona preregistruju, prodaju, onesposobe ili predaju oružje bez naknade u korist Republike Srbije. Naime, novim Zakonom o oružju i municiji, koji se primenjuje od 5.marta prošle godine, nije “predviđen oružni list sa pravom korišćenja tuđeg lovačkog oružja, tako da su ovi oružni listovi prestali da važe od 6. septembra 2016. godine". 

Nepostupanje po navedenoj zakonskoj odredbi, podsećaju u Policijskoj upravi Bor, kvalifikuje se kao prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 5.000 do 150.000 dinara, a može biti izrečena i zaštitna mera oduzimanja oružja.

Sve informacije u vezi s promenama Zakona o oružju i municiji građani mogu dobiti u  Policijskoj upravi Bor ili na brojeve telefona 030/455043 i 030/455037.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com