Na negotinskom groblju nepoznati počinioci polili su farbom jedan od nadgrobnih spomenika – javljaju čitaoci portala East side.

Vandali su nadgrobni spomenik jedne od negotinskih porodica polili masnom farbom, braon boje, i celog ga prekrili. Naš čitalac ističe da je ovo nedelo primetio kada je u subotu, na Duhovske zadušnice, prolazio pored te aleje.

Zateklo nas je u neverici i izazvalo tugu zbog počinjenog bezumlja”, kaže naš čitalac i dodaje da je ovom nedelu svedočilo još nekoliko ljudi.

O svemu su obavešteni i u Komunalnom preduzeću “Badnjevo”, u radnoj jedinici koja brine o groblju, a oni su odmah reagovali i ovaj slučaj prijavili i policiji.

Nemamo reči, nije nam svejedno kad tako nešto vidimo ni kao ljudima, ni kao kolektivu koje brine o ovom mestu. Ovo je klasično skrnavljenje grobnog mesta i sakralnog spomenika, ciljan vandalizam koji je, pretpostavljamo, učinjen u periodu između petka i subote, od 17 sati do 7 ujutru. Odmah smo reagovali i obavestili policiju”, kažu nam u RJ “Groblje”.

Nepoznati su, očigledno, izabrali baš ovaj spomenik, porodične grobnice u kojoj niko nije sahranjen, i to uoči Zadušnica, kada na groblje izlazi znatno veći broj ljudi da oda počast svojim voljenima. Nijedan drugi ni u bližoj okolini, ali ni u drugim alejama groblja nije oskrnavljen, izuzev ovog, koga su i bukvalno celog obojili farbom. Ovaj  bezumni akt i čin mržnje osudili su mnogi koji su u subotu, na Zadušnice,  svedočili ovom nedelu.

Policija je izvršila uviđaj i o događaju obavestila nadležno tužilaštvo.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

015 # Paunović 07-06-2017 23:35
i ce ostanu bitange nepoznati do veka . ja bi ih tu pravo ostavio
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
116 # Šljokara 07-06-2017 16:17
Kladim se da je upitanju nekakva rasprava za grobno mesto.. ;)
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
115 # Paunović 07-06-2017 14:20
Na groblju negotinskom treba postaviti čuvare ili fizičko obezbeđenje,jer je tamo situacija haotična od roma, starih i mladih , koji bukvalno otimaju sve što mogu poneti.Posebno su im zanimljive zadušnice.Gaze po grobovima, u korpama iznose postavljeno...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com